Kоя е Ива Митева - новият председател на Народното събрание ВИДЕО/СНИМКИ

Ива Митева е член на екипа на ПП „Има такъв народ“ и стана депутат от 23 МИР София, където бе втора след проф. Андрей Чорбанов.

Тя е юрист, била е директор на Дирекцията по правни въпроси в стария парламент. Познава в детайли работата на парламента, тъй като работи отдавна в администрацията му.

Митева е била кадър на ГЕРБ. Отчислена е с право на защита като докторант по докторска програма „Конституционно право на РБългария“ в Институт за държавата и правото към БАН. Професионалният си стаж е започнала през 1998 г. в Министерството на правосъдието.

От 2000 г. е назначена в Народното събрание и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация от държавен експерт до директор на Дирекция „Законодателна дейност и право на ЕС.

Била е член на експертните екипи за подготовка на предложение и обсъждане на промени в конституцията. От 2007 г. активно участва в изработването на промените в изборните закони като член на експертните екипи за изработването на Изборен кодекс и приемането на нов Изборен кодекс.

От 2017 до 2019 г. е лектор по практическо нормотворчество в програмата за следдипломна квалификация на Института за публична администрация и СУ. Хоноруван преподавател в НБУ, департамент „Право“, курс „Практическо нормотворчество“.

 

Митева познава в детайли работата на парламента. Тя е участвала в писането на всички парламентарни правилници в последните мандати и е наясно с процедурите в работата.

През нея са минали всички основни закони в държавата през последните години. Бе дясна ръка на депутатите в изработването на промените в изборното законодателство в не един парламент.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Сик

Сик

15.04.2021 | 17:23

Човек може да помисли, че Герб са все от сой. Мутрата паркираше крадените коли на Маргина, Цветанов беше възпитаник на помощното училище във Вършец, а ТКП си я знаем. Какви претенции може да имате към тази жена ?

Отговори
2 5
Човекът

Човекът

15.04.2021 | 16:11

Митевата е парламента мина Стайкова е. FIBANK а Слави е водещ на предаване разделяй и владей пешките са наредени на масата

Отговори
3 5
Вида

Вида

15.04.2021 | 16:03

Това Динко да не е оня Динко бе? Оня с маторетката а?

Отговори
2 0
Dinko maina

Dinko maina

15.04.2021 | 15:31

Po dobre baba Mika sa bqha ostavili pone razbira a taq pomakinq zapecva ta zapecva.

Отговори
3 2
Dinko maina

Dinko maina

15.04.2021 | 15:09

Kadri na komunisti ot sela I palanki sa vnedreni navsqkade. Tozi oktopod trqbva da bade prekasnat.

Отговори
9 2
Dinko maina

Dinko maina

15.04.2021 | 15:07

Pomakinq koqto ne moje da govori. Sramno e prepodavatel da govori po tozi nachin. Nishto chudo nqkoga da izlezne che Iva e Aishe kakto Zdravka stana Dani. Vsichki trqbva da badat izmeteni ot naroda.

Отговори
5 4

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата