49

Колко пари ще вземе Лена от Слави заради скандалното видео?

Между 30 000 и 40 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди за уронване на авторитете и доброто си име може да получи Лена Бориславова от Слави Трифонов, ако заведе иск заради подигравателното видео срещу нея,.

Това заяви за „Телеграф“ известният столичен адвокат Екатерина Димитрова, защитавала журналистката Кристина Патрашкова в подобен род дело отново срещу Слави Трифонов, както и Христо Стоичков срещу бизнесмена Красимир Дачев. И в двата случая делата са спечелени, а в първия Слави е осъден да заплати 50 000 лв. на Патрашкова.

„30 000-40 000 лв. са напълно постижими в българския съд с оглед на съдържанието на видеото, общественият отзвук от него, както и вредите, което то безспорно нанася на г-жа Бориславова“, коментира адв. Димитрова, след като направи гражданско-правен и наказателно-правен анализ на видеото.

Според нея надежден ответник по делото е собственикът на телевизията и не се налага изследване на авторство на видеото. В случая това собственици са Слави Трифонов и друго дружество, пак негова собственост. Като солидарни ответници, според нея, могат да се привлекат и сценаристите. „Практиката е пръв ответник да е собственикът, тъй като той е работодател на авторите“, обясни адв. Димитрова.

Сценаристите обаче заявиха, че не са автори, а песента е „народно творчество“.

Според правния експерт шансовете за успех на иска в съда са големи, тъй като както цялостното звучене на видеото, така и отделните думи и изречения в него (б.а. „мандръсаха ме в чужбина“, „обещаха ми заплати, а само кревати“) изграждат образ на Бориславова, противоречащ на общественото разбиране за морал в личния и политическия живот.

„Така абсолютно се уронва доброто име, а и честта и достойнството на увреденото лице“, допълни адв. Димитрова. Обезщетението е възможно да е толкова високо заради известността на Бориславова, ефекта на позорящите твърдения върху нея, болките и страданията, изпитани от нея, както и големия брой зрители и потребители, гледали видеото по телевизията и във Фейсбук, където бе публикувано от самия Трифонов.

Тежест има и фактът, че видеото е публикувано в частна телевизия, дружество със стопанска цел, което печели от гледаемостта на видеото.

Припомняме, че чалга атаката срещу бившия началник на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова взриви мрежата в четвъртък.

Песента беше публикувана във Фейсбук страницата на Слави Трифонов с лого на телевизия „7/8-ми“. 

Текстът съдържа преки обиди и недоказани твърдения за Лена Бориславова. От „Продължаваме промяната“ заявиха, че тя ще търси правата си в съда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
14 коментара
ясно

ясно

10.01.2023 | 16:26

пасивния ПДРС СЛАВИ МРАЗИ ЖЕНИТЕ И ГИ ОПЛЮВА ЗАЩОТО ГИ СМЯТА ЗА КАНКУРЕНТИ

Отговори
2 2
КК: Който "Депутата Христо" вади, от "Уморена кака Лена" умира

КК: Който "Депутата Христо" вади, от "Уморена кака Лена" умира

09.01.2023 | 11:43

Та моят коментар е следния - ако се подиграваш на ПП и ДБ, това е простащина, липса на добро възпитание и проява на нисък морал, но ако се подиграваш на всички останали, това е изтънчен хумор и тънка политическа сатира. Така че родните жълтопаветници да не се чудят на последиците от собственото си поведение - който "Депутата Христо" вади, от "Уморена кака Лена" умира.

Отговори
6 2
Прост

Прост

08.01.2023 | 15:08

Как пък разбра таз адвокатска че за Бориславова иде реч, аз слушах внимателно и не разбрах, коя е Лена

Отговори
11 3
майстор парапетаджия

майстор парапетаджия

08.01.2023 | 14:14

*Така абсолютно се уронва доброто име,* - к,во,добро име?!?На тази?!?Че те и на Околовръстното ще я сложат в ъ-категория!

Отговори
16 1
Нищожница Безсрамница

Нищожница Безсрамница

08.01.2023 | 13:47

Колко да вземе Ша да вземе не повече от две скромни заплати бюджетни от по 15 000 левчета докато се подпираше на парапетчето Вместо целокупния Български трудещ се данакоплатец да я осъди за мързела и чиййфутски Тая фафрантия има наглостта да съдела някой който събрал във текст и музика античовешките и антиБожий и деяния Прототутка на бюджетна заплата Айде на магистралата Ленке Там да заработваш във студ и пек

Отговори
21 2
Колко взе Десислава Атанасова от Ицо Комара за обидната песен?

Колко взе Десислава Атанасова от Ицо Комара за обидната песен?

08.01.2023 | 12:06

За Лена скачате като ужилени, а защо не скочихте преди 8 месеца за Десислава Атанасова от ГЕРБ, когато Ицо Комара се подигра с неа в песента "Депутата Христо". И тя като Лена е жена, и за нея Комара написа отвратителни думи? Чакам да отговорят всички съдници, дето хвърлят камъни по Слави?

Отговори
28 4
Ави

Ави

08.01.2023 | 11:37

Да си намери силен адвокат и да го осъди за 500 000лв., че да помни Слави простотията си !

Отговори
11 26
Поли

Поли

08.01.2023 | 11:35

Всичко да му вземе , сега и се паднало , толкова унизителен текст , със сигурност ,ще има и психологични травми !

Отговори
8 29
Иван

Иван

08.01.2023 | 11:33

А ,дано го осъди , че да се спрат да обиждат политици и държавници , ширят си простотията без контрол !

Отговори
11 27
Ало малумие

Ало малумие

08.01.2023 | 11:37

Какви държавници са тия боклуци

Отговори
32 1
Аз на мястото на съда

Аз на мястото на съда

08.01.2023 | 11:28

щях да осъдя Слави лично да изпее песента на кривите жълти павета пред народното събрание

Отговори
17 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?