4020

Колко дълго може да "виси" първият мандат на ГЕРБ?

И днес в парламента не бе гласуван проектокабинета "Габриел" и идва логичният въпрос - докога партиите могат да си поставят ултиматуми, да се срещат зад кулисите и всъщност въпроса ще имаме ли правителство да виси.

Що се отнася до това кога ще приключи тази драма – в публичното право има един принцип на т. нар. разумен срок. В случая означава „при първа възможност”. А такава имаше, но председателят на Народното събрание по някакви съображения не започна процедура по гласуване на Министерски съвет.  Това заяви преподавателят по конституционно право професор Пламен Киров пред Нова тв. 

Той подчерта като възможни варианти - кандидатът за министър-председател да се откаже от своя мандат или да подмени тези 11 министри, които заявиха, че не желаят да бъдат в правителството

„До предложението в пленарна зала на състав на правителството, могат да бъдат извършвани промени в този първоначален списък с министрите. Така, че Мария Габриел може първоначално да промени този списък и да подмени лицата”, допълни Киров.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?