Кметове към премиера: Искаме ревизия, махнете общинските съвети

Премиерът да изиска чрез Министерството на финансите ревизия на общините - разпределят ли се средствата по закона, стигат ли до малките населени места и как се харчат. Това ще настоява Националното сдружение на кметовете на кметства пред министър-председателя Стефан Янев.

30-ина негови представители го очакват на среща в читалище "Пробуда" в Поповица. Те ще излязат пред Янев и с още едно авангардно предложение. То е Общинските съвети да се премахнат като структура или местните старейшини да продължат да работят, но безплатно.

"Защото е поле за корупция", аргументира се шефът на сдружението Румен Стоянов, кмет на Калофер. И заяви, че в момента 70 процента от съветниците не знаят за какво гласуват.

На тяхно място да има кметски съвети, в които да участват и кметовете, за да се чува и техните гласове. Но мажоритарно избрани, отново без заплати.

Третото искане на организацията е свързано с българските продукти. Родният етикет да бъде обвързан с роден ресурс. "Когато си купим сирене, то да е с българско мляко, същото да важи за колбаси, розово масло и други наши продукти, които компрометирахме", даде пример Румен Стоянов.

 

Вече е разговарял за това с министъра на земеделието и храните Христо Бозуков, който също е на срещата в пловдивското село Поповица, родно на премиера.

Срещата започва в 17,30, а след това Стефан Янев ще се присъедини към традиционния местен събор. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Пловдивчанин

Пловдивчанин

19.06.2021 | 18:44

Селски кметове,, не искат общински съвети, хората не искат кметове, премиери не искат народно събрание. На къде летим братя мой??

Отговори
5 3
Кой

Кой

19.06.2021 | 18:09

Кой ще ни даде париииии, Искаме париииииии

Отговори
6 2
Вили

Вили

19.06.2021 | 17:39

И Парламента да махнат червенотиквениците, да не им пречи на военната диктатура. Червената армия в атака!

Отговори
11 5
Best

Best

19.06.2021 | 17:26

С джипка ли пристигна този келеш,роден да марширува?

Отговори
13 10
Сик

Сик

19.06.2021 | 19:57

С джипка по помашките села се движи твоята мутра, която не смее да се появи в София, защото ще яде бой. Във Варна го направиха за 5 стотинки.

Отговори
3 4

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?