1553

Кметът на София: Недопустимо! Нападнаха общинар

"Насилието няма оправдание. Общинският съветник Стефан Спасов е бил нападнат от един от организаторите на протести на несъгласните с ремонта на бул. „Патриарх Евтимий“ граждани. Саморазправа, посегателства и всички форми на насилие са абсолютно недопустими и призовавам компетентните органи да действат бързо и отговорно. Не можем да позволим подобни актове на саморазправа да останат ненаказани".

Това написа столичният кмет Васил Терзиев. И даде подробности около спорния ремонт:

"Вярвам, че различията се преодоляват чрез диалог, уважение и ангажираност. Сигурността и безопасността на всички граждани е основен приоритет за мен и екипа ми.

Във връзка с притеснения на граждани относно намеренията на Столична община за промяна на движението по бул. „Патриарх Евтимий“ бих искал категорично да заявя: Подписал съм заповед само за ремонт за подобряване на пътната настилка на бул. „Патриарх Евтимий“, заради недоброто състояние на настилката.

Прозрачността на управлението и активният диалог с гражданите и заинтересованите страни e ангажимент, който прилагаме постоянно. Затова в случай на промяна на организацията на движение и паркиране, както и потенциалното добавяне на велоалеи, следва да се направи предварително обсъждане и запознаване на широката общественост с подробни проекти и ефекти от тези действия. Диалогът със заинтересованите страни е ключов за прозрачния модел на управление, който искаме да наложим".

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?