Кметът на Калофер: Поемам вината, сам ще си платя глобата

Кметът на Калофер, които вчера получи доста нападки заради богоявленското хоро в града, което организира, заяви, че ще си плати глобата сам. Румен Стоянов е научил от медиите, че ще бъде санкциониран с глоба.

„Всичко беше организирано от мен. Няма смисъл да търсят администрация, всичко е под мое ръководство. Глобата, която трябва да отнеса, нека бъде само за мен. Личи си, че е обществено значимо нашето хоро. След призивите ми много хора не дойдоха в града ни”, сподели градоначалникът.

Той сподели пред медии, че е получил обаждания от граждани, готови да платят глобата. Стоянов обаче е готов да поеме вината и санкцията сам.

Областният управител на Пловдив - Дани Канарзиева, обяви, че няма как да бъдат санкционирани всички участници в калоферското хоро. Според нея аспектът в ситуацията е морален.

"Отговорността е на местната власт, която да проследи цялата организация и да установи такъв ред, че да не се нарушават противоепидемичните мерки. Отговорността ще я поеме кметът, а последствията - всички ние, както и болниците в Карлово и Пловдив", заяви тя.

Санкция от 1000 лв. ще бъде наложена на кмета, като физическо лице, който е длъжен да следи за изпълняването на заповедите на здравния министър, пише NOVA. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кмета

Кмета

07.01.2021 | 09:25

Б.ахти и м.алоумника дето си! Глобата ти е нищожна. За назидание да те вкарат санитар в ковид отделение. Да видиш от къде изгрява слънцето,а не да се хилиш като п.утка по телевизора! Т.ъпанар!

Отговори
5 2

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?