49

Кметът на Царево: Има непотвърдена информация за трима изчезнали

Има непотвърдена информация за трима изчезнали по време на потопа в Царево, каза пред БНТ кметът на града Георги Лапчев.

На територията на община Царево дъждът продължава да вали и не спира. Хората в село Кости са евакуирани, тъй като река Велека излезе от коритото си. Същото е положението и в село Бродилово, но там няма бедстващи хора. Кметският наместник успя да изнесе всички хора и там няма пострадали, обясни Георги Лапчев.

Най-тежко е положението в община Царево. Има паднали мостове, много са щетите на територията на цялата община. Такава е ситуацията и в Синеморец, Варвара, Лозенец.

Всички, които са имали нужда да бъдат евакуирани, са евакуирани. 60 души са в кметство Лозенец, а останалите са в Царево. Имат подслон, вода и храна. Няма бедстващи хора, увери Лапчев.

Има два язовира, които преливат, но чрез хидропомпи ще бъде намалено нивото на водоемите, за да се намали и натиска на язовирните стени, обясни кметът на Царево. 

Поройни дъждове заляха днес Царево, Ахтопол, село Кости, къмпингите Арапя и Нестинарка. На места дъждът е достигнал до 250 л/кв. м. за денонощие. Създаден е кризисен щаб, който заседава в община Царево. Той е председателствен от кмета на общината Георги Лапчев.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?