3906

Климатолог предрече зимата в България

Известен климатолог направи твърде необичайна прогноза за зимата в България

 

Климатът се променя, на този етап сме гo затоплили с малко над 1°. Tова лято беше най-горещото в историята и имаше много топли лета почти навсякъде в северното полукълбо. Тези предпоставки правят по-голяма вероятността да има горещи вълни, интензивни валежи, но и обратното - изсушаване.

Това каза климатологът от НАСА д-р Гавин Шмид - директор на Института за космически изследвания на НАСА Goddard, съобщава за "24 часа".

"Трудно е да се предвиди едно лято за година напред. През 2023 г. много неща вървят в една посока, поради което имаме много топло лято, но това е на базата на повишаващи се температури.

През следващата година все още ще имаме Ел Ниньо (топлото течение в Тихия океан, което влияе на световния климат - б.а.). Мисля, че 2024 г. като цяло вероятно ще бъде по-топла от тази, но фактът е, че ако не овладеем промените в климата, това ще бъде едно от най-хладните лета през следващите стотици години.

Причината е, че с всяко следващо десетилетие ще се наблюдава по-голяма промяна, докато не намалим въглеродните емисии до нула".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Калоян

Калоян

21.09.2023 | 07:17

Ами като ги намалим до "0" с какво ще се хранят растенията. Или на нас растения не ни трябват.

Отговори
28 2
Joos

Joos

21.09.2023 | 04:51

Ами значи да забраним и боба и други храни от които се образуват газове тези от НАСА освен биологично оръжие и фалшиви изследвания друго не могат но идва и техния край.

Отговори
51 5
Майна

Майна

20.09.2023 | 21:44

"Да се намалят въглеродите емисии до 0"Демек елита,иска да ни унищожи,че да няма въглеродни емисии!?Айде стига...!

Отговори
51 12

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?