71

Кирил Петков: Визитата в Скопие беше огромен успех

Вчерашната визита в Скопие беше огромен успех, заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в Народното събрание.

"От една страна ние подадохме ръка, отивайки там първи, от друга страна те ни дадоха нота, която сме се надявали да получим от две години. Тази нота е много по-важна от само късо и дълго име. Тази нота казва, че РС Македония няма претенции към териториалната цялост на България. Това е нещо много нормално те да го кажат, но тази нота се е говорила, говорила, преговаряло се е и ние, само, защото направихме нов подход, я получихме. Тук трябва да се разбере, че вчера беше огромен успех", каза още Кирил Петков.

Премиерът обърна внимание и на историческа комисия, която, по думите му, трябва да обсъди историята на фашисткия режим в цяла Европа. "Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме транспорт, връзка от София до Скопие, за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен начин", каза Петков в парламента.

Той коментира и словото на държавния глава пред депутатите и неговите приоритети.

"Да върнем правовата държава, да изчистим корупцията, мафията да няма контрол върху държавата, да вкараме фокус върху иновациите, да имаме лидерска позиция международно, да сме предвидим партньор. Мисля, че всички неща, които той каза, трябва да имаме всички съгласие към тях", каза още Кирил Петков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
хаха

хаха

19.01.2022 | 22:37

къф огромен успех бе циркаджиьо лъжлив

Отговори
4 1
Кирчо Много бързо се загрижи за българските македонци

Кирчо Много бързо се загрижи за българските македонци

19.01.2022 | 21:18

А за българските пенсионери Кога ще се погрижиш и кога ще премахнеш дискриминацията в пенсионната система. Започнахте нова песен да изравнявате пенсиите А какво стана с увеличението.

Отговори
7 3
илиев

илиев

19.01.2022 | 21:12

След тази визита македонците ще проглушат ушите на Европа, че българите сами не знаят какво искат от македонците. Чудесен резултат.

Отговори
8 2
Ама кой да учи Български и значението му

Ама кой да учи Български и значението му

19.01.2022 | 19:07

Думата БЕШЕ в Българският език значи МИНАЛО СВЪРШЕНО ВРЕМЕ И ко свърши Кирчо Чифутчето освен че се разходи за сметка на данъкоплатеца И щото циганката му която го хвалеше умря от Ковид запаочна сам да се хвали като чифут разбира се Ай сега един по здрав

Отговори
10 2
грешка - бе - минало свършено, а беше - минало несвършено

грешка - бе - минало свършено, а беше - минало несвършено

20.01.2022 | 00:05

учете го тоя български език - нищо че е труден

Отговори
3 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?