1553

Кирил Петков: Ще оправяме пукнатина по пукнатина

На великденска служба в Царево премиерът Кирил Петков заяви, че в този ден всеки трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата. По-рано той се запозна с поражения по фасадата на църквата "Свето Успение Богородично", засегната от трус в Черно море преди 13 дни и обеща да помогне с лични средства.

Премиерът Кирил Петков посрещна Великден в Царево, където заедно със съпругата си Линда присъства на празничното богослужение в храма. Той беше посрещнат от отец Стоян, който подари икона за семейството му. Преди службата свещеникът му показа пукнатини по източната и южната фасада на 200-годишния храм.

Има много пукнатини в държавата, но пукнатина по пукнатина ще ги оправяме една след друга, посочи премиерът.

"Като казваме давам, трябва да се казва давам от себе си, а не давам нечии чужди пари. Така че за тази пукнатина ще дам от моите лични средства и ще сложа една кутия в Министерски съвет за дарения. В този ден всеки един от нас трябва да направи нещо малко повече от себе си, защото само така ще успеем да оправим всички пукнатини в държавата", каза Петков.

Със свещ в ръка премиерът обиколи църквата заедно със стотиците местни жители.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Оставка

Оставка

24.04.2022 | 11:09

Просто се махай с цялата си гилдия.

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?