46

Кирил Петков: Позицията ни за Украйна защитава националния интерес

Българската позиция за кризата в Украйна защитава  изцяло националния ни интерес.Това коментира премиерът Кирил Петков в началото на правителственото заседание. 

Петков напомни, че днес на МС трябва да обсъдят такава след вчерашното заседание на Съвета на сигурност. Това ще стане на оперативната част от заседанието. След това ще решат коя част от доклада на военния министър Стефан Янев е секретна и коя не, за да я споделят с депутатите на извънредното заседание на НС, насрочено за 15:30. Премиерът обаче не коментира какво ще съдържа нашата позиция, въпреки че нееднократно е коментирал, че ние сме за деескалация на напрежението. 

Петков благодари на Янев, че в бърз порядък е представил детайлен доклад.

Наред с това той коментира и общото заседание с кабинета на Северна Македония. По думите му прогресът е осезаем с ясни резултати и в конструктивен тон, в сравнение минали години. Според него общата работа ще доведе до желаното добросъседството. Благодари и на външния министър.

По думите му е направена първа крачка в един дълъг път с обозрими резултати.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
И другата истина

И другата истина

26.01.2022 | 14:49

Русия няма да напада никой, това е медийна истерия. Друг е въпроса ,защо продължават да се заяждат краварите с тях. На този фронт са обречени....

Отговори
3 4
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

26.01.2022 | 15:05

Тя ВЕЧЕ нападна Украйна през 2014 г. и окупира част от територията и! А през 2008 г. нападна и Грузия и направи същото (по време на Олимпиада).

Отговори
4 1
Методи Андреев

Методи Андреев

26.01.2022 | 13:08

Къде са ВМРО и НФСБ? Защо ВМРО и НФСБ не излязоха с плакати пред руското посолство срещу наглата провокация на Путин и Кремъл, нарушили независимата външна политика на България?

Отговори
6 4
Методи Андреев

Методи Андреев

26.01.2022 | 13:07

Миналата седмица станахме свидетели на най-наглия опит през тези 32 години преход от страна на администрацията на Путин. До сега винаги, когато е имало някакви дори не до там категорични и ясни опити за намеса във вътрешните ни работи, гласовити „патриоти“ надаваха вой срещу намеса на американците, турците, гърците. А сега при реална и груба провокация от Русия има пълно мълчание. Нито Румен Петков, нито бившият президент Първанов се възмутиха и защитиха българския интерес от интригите на Кремъл. Мълчат и така наречените патриоти – ВМРО, НФСБ, за „Атака“ и „Възраждане“, те не говоря, защото са ясни - небългарски партии. Вчера преди започване на двустранните разговори между премиерите на България и Северна Македония ВМРО окупираха с протест резиденция „Бояна“, но защо ВМРО и НФСБ не излязоха с плакати пред руското посолство срещу наглата провокация на Путин и Кремъл, нарушили независимата външна политика на България? В такива моменти се вижда реалната картина за настроенията на политическите партии и кои са българофилите и работят за евроатлантическата ни интеграция. Това безродно поведение на някои партии е разбираемо, но за един външен министър е просто недопустимо.

Отговори
6 2
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

26.01.2022 | 12:45

РУСИЯ СМЯТА ДА НАПАДНЕ УКРАЙНА (ЗАСЕГА), СЛЕД ТОВА МОЖЕ ПРИБАЛТИКА, ПОЛША И РУМЪНИЯ, НАШИЯТ РЕД БИ ДОШЪЛ ЧАК СЛЕД ТОВА, ОСВЕН АКО НЕ РЕШАТ ДА ПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ В КАМЧИЯ, ПОМОРИЕ И АХЕЛОЙ ЗА ОТЦЕПВАНЕ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И СФОРМИРАНЕ НА РУСКИ АНКЛАВИ!

Отговори
6 4
ако още не знаеш

ако още не знаеш

26.01.2022 | 14:14

Кретен, руснаци има по цял свят!

Отговори
2 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?