2374

Кирил Петков награди ученици: В България имаме невероятен талант и човешки капитал

Министър-председателят в оставка Кирил Петков връчи грамоти на ученици и техните ръководители за постигнати високи резултати на международни олимпиади и състезания, проведени през 2022 г.

Той изрази готовност държавата да поема стипендиите на талантливите ученици, за да могат да продължат и кариерния си път в родината.

В България имаме невероятен талант и човешки капитал, заяви Петков, като подчерта, че не забравя да спомене успехите на българските ученици на международни състезания и олимпиади пред чуждестранните инвеститори, които проявяват интерес към страната ни.

Наистина е чест да бъдем с вас тук заедно, защото сте показали невероятен успех на световната сцена и може би не си давате сметка колко допълнителни плюсове носите на България с тях. Вие носите репутацията на България на гърба си, заяви Кирил Петков.

Вие давате перспектива, която е изключителна за всеки, който влиза в образователната система. Това чудо не се дължи само на вашите природни дадености, а и на любознателност и творчески талант, развит благодарение на вашите ръководители. Тази година отново успяхте да надминете и най-добрите очаквания.

С тези думи просветният министър в оставка акад. Николай Денков се обърна към учениците и техните ръководители, които на специална церемония в Министерски съвет ще бъдат наградени за постигнати високи резултати на международни олимпиади и състезания, проведени през 2022 г.

Перспективата, която вие представяте е неограничена и тя дава знанието, а знанието отваря врата навсякъде, продължи Николай Денков.

Министърът на Е-управлението Божидар Божанов пожела на учениците да продължават да проявяват същото постоянство и фокус, защото според него това е рецепта за успех във всички дисциплини от тук нататък.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
избори

избори

25.07.2022 | 17:46

Сърбите казали, че те имат само 10% умни хора и точно тях си избирали да ги оправляват, а ние, българите, сме имали само 10 % тъп.аци и точно тях сме си избирали да ни "упраляват".

Отговори
1 0
Алекс

Алекс

25.07.2022 | 14:18

Само такива като да няма, защото се оказа, че лицемерничите пред народа, а задкулисно си развуртате едни милиарди!

Отговори
3 0
Българин

Българин

25.07.2022 | 14:07

Има и ще има и за в бъдеще,жалко че вие изпуснахте електората си с брутално осиране,слугуване на чужди стремежи и няма да имате възможността да се възползвате повече от народа и властта в бъдещето на България! Избори.

Отговори
4 0
Розалинда

Розалинда

25.07.2022 | 13:54

Прав е премиера но защо винаги ни управляват тулупи калинки и мисирки

Отговори
2 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?