49

Кирил Петков към Русия: Като член на НАТО отдавна сме направили своя избор

 "България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор, ставайки член на НАТО. Като такъв решаваме сами как да организираме отбраната на страната си в координация с нашите партньори". Това заяви министър-председателят Кирил Петков от парламентарната трибуна, след като бе извикан извънредно от депутатите заради днешната новина, че Русия иска силите на НАТО да напуснат Румъния и България като част от предложенията за гаранции за сигурността.

"Вашингтонският договор не предвижда втора категория страни членки, за които колективната отбрана да се прилага избирателно или в ограничен обем", допълни той. 

"Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивния диалог за деескалация на напрежението, както и да работи за по-сигурна Европа, основаваща се на върховенството на правото и стриктно прилагане на поетите международно-правни ангажименти", посочи още примиерът.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
31 коментара
Нямаме европейски доходи заплати и пенсии

Нямаме европейски доходи заплати и пенсии

22.01.2022 | 00:23

Защото нямаме европейска прокуратура работеща срещу корупцията във високите етажи на властта.

Отговори
1 0
Така е в България

Така е в България

22.01.2022 | 00:19

Който краде богатее а който работи потъва така е у нас независимо че сме членки на Европейския съюз и на НАТО за съжаление.

Отговори
1 0
В България няма европейски доходи

В България няма европейски доходи

22.01.2022 | 00:11

Има само европейски цени които периодически растат нагоре за разлика от доходите които падат надолу или се изравняват с декемврийските. Ха-ха-ха каква политика на изравнение а не според личния принос.

Отговори
1 1
А като сме членки на НАТО

А като сме членки на НАТО

22.01.2022 | 00:04

Защо не получаваме натовски заплати и натовски пенсии бе иди.оти

Отговори
2 2
Някой

Някой

22.01.2022 | 00:19

Ти въобще разбираш ли какво говориш?!?

Отговори
0 2
Като членка на Европейския съюз

Като членка на Европейския съюз

21.01.2022 | 23:55

Кога пенсиите ни ще съответстват на европейските или ние не сме европейци.

Отговори
1 3
Виж ки прости въпроси задавам на чифутската гнас

Виж ки прости въпроси задавам на чифутската гнас

21.01.2022 | 21:29

На колко гадини е бил чифутското изпражнение Кирчо кога България принудително е вкарана от чифутски ЛАЙ .НА във НАТО 2 - Със къф пашапорт съ е подвизавал по широкия Свят 3 - Дали е участвал във Референдум Български за влизането ни в НАТО и по кое време та да твърди че това е буквално неговия избор 3 - Към горните въпроси моля да бъде приложена и секцията в която той е гласувал ЗА 4 - В кое поделение на БА той е изпълнил войнския си дълг към РОДИНАТА МУ БЪЛГАРИЯ и съответното звание и длъжност което е имал 5 Ако не получа отговор на тези въпроси Кирчо чифута според устава на БА се счита за предател на МОЯТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ И ВНЕДРЕН АГЕНТ И ПРЕДАТЕЛ и като такъв може да бъде застрелян в гръб от всеки БЪЛГАРСКИ ВОЙН КЛЕЛ СЕ ВЪВ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ А предателите нямат право да получат честа да бъдат разтреляни дори ОЧИ в ОЧИ Чакам отговорите ви чифутска гнас много осведомена Нъл Тъй

Отговори
3 3
Шъ ви и .бъ майката чифутска

Шъ ви и .бъ майката чифутска

21.01.2022 | 20:14

Шъ ви и .бъ майката чифутска нагла Къде бе чифутска гнас безподобна ващо мекере чифутско е отбивал войнския си дълг към България Айде бе чифутски уроди пишете Пък белким Путин като чуе да се стресне и да не нахлуе във България Пишете бе кауни чифутски Иначе сте мър .тви вече Ама не знаете Нали

Отговори
3 2
Факти

Факти

21.01.2022 | 19:48

Още по отдавна България е направила друг свой избор, да сме със съветският съюз. Нато използва България и Румъния за щит на САЩ. Американски изтребители преминават през нашето въздушно пространство, без наше позволение, за това ние сме никой на наша територия.

Отговори
5 2
КИРО ТЪПОТО

КИРО ТЪПОТО

21.01.2022 | 19:34

Никога не е имало референдум за влизане в НАТО. Няма да има и за излизане. България трябва да е неутрална държава, като Швеция и Австрия.

Отговори
9 2
Ей Чифутска гнас и папагали Чакам отговор

Ей Чифутска гнас и папагали Чакам отговор

21.01.2022 | 19:31

Мъ питайте го бе уфце чифутски измекярски писарушки удобни недо .клатени В КОЕ ПОДЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ мекерето чифутско Е ОТСЛУЖИЛ СВОЯ СИНОВЕН ДЪЛГ КЪМ РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИЯ Ако до минути не получа адекватен отговор на зададения ми от мен въпрос сами си подписвате смъртната си присъда пред един Българин Изпълнението и ще бъде просто изненада Може и докато се .рете Защото това е единственото нещо което със вещина и удоволствие делате

Отговори
3 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?