49

Кирил Петков договаря още азерски газ за България

Министър-председателят Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан Илхам Алиев възможността за доставката на допълнителни количества азерски газ в България, извън тези, които вече са определени във връзка с новия интерконектор Гърция-България. Министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят подробностите по евентуални нови доставки, стана ясно по време на разговорите между българския премиер и президента на Азербайджан. Петков и Алиев освен двустранна среща, вчера проведоха и работна вечеря.

В рамките на посещението си в Баку днес министър-председателят проведе среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски отношения с български фирми. По време на разговора премиерът Петков бе запознат с проектите им. Бе отбелязано още, че търговският оборот между двете страни може да бъде увеличен, като нови възможности има в износа на химически торове от региона на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България. 

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за подкрепата за назначаване на почетен консул на България, който да подпомогне връзките между фирмите в двете страни.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Уфффф

Уфффф

22.07.2022 | 19:44

Тия..допълнителните заявки…сега през колко офшорки???Та да стане работата…да си заслужава..циркът..с “уж” преговори и “уж”нещо свършено…разсипахте ни,ни 1 минал проекто-закон,крадци лъжливи и се държите за кокала..и пласирате лъжи с усмивки ехидни…Колкото и малко безмозъчни бг говеда да са ви гласували(с тоя манипулиран вот),Българи,КОГА ще започнете да мислите като гласувате???!!!Дайте си вота отговорно,НЕ..к’вото дойде..

Отговори
0 0
777

777

22.07.2022 | 13:08

Американската подлога ПП с лудия кирчо нищо няма да договори, който мисли че може да вкара газ от азерите без съгласието на Русия, значи е завършил харвард

Отговори
7 5
Йордан

Йордан

22.07.2022 | 12:32

На готова построена тръба лесно се договаря, но кажете Вие какво постройте за месеците на власт!!!! Едно голямо нищо!

Отговори
5 6
4 хилядник

4 хилядник

22.07.2022 | 12:13

Скимтенето на рублоядите да започва сега - МУЗИКА ЗА ДУШАТА! :))))

Отговори
5 2
хохохо

хохохо

22.07.2022 | 15:13

Вкарват руски газ, представян за друг, а комисионните за тях!

Отговори
2 1
Пловдив

Пловдив

22.07.2022 | 12:05

Още един балон с хелий, заради който просто К се хили така. Той не знае ли приказката за лъжливото овчарче.

Отговори
10 5

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?