Католиците в Русе се готвят за визитата на папа Франциск

Католическата общност в Русе с вълнение очаква посещението на папа Франциск в България.  От църквата „Свети Павел от Кръста" организират пътуването на 90 души до София и град Раковски, където ще бъде апостолическата визита на главата на Римокатолическата църква в началото на май, предаде БНТ.

Само 15 католици от Русе ще имат възможност да присъстват на събитията в град Раковски на 6 май. Повечето вярващи - 75 души ще могат да видят на живо Папа Франциск по време на светата му литургия на открито в София ден по-рано. Сред тях е Мария Дончева.

Мария Дончева: Много се вълнуваме, защото втори папа идва в нашата страна и това не може да се пропусне. Той е велика личност, той е наш пастир.

Отец Валтер Горра, енорийски свещеник: Едно събитие, което е много важно за нас. От последното присъствие на папа Йоан Павел ІІ дори не беше очаквано толкова скоро да имаме пак папа, който да идва тук. Вероятно това е знак, че България не е толкова далеко от мисълта и сърцето на нашите духовни водачи и на самия папа.

Сред избраните да получат своето първо причастие от Негово Светейшество Папа Франциск е и 11-годишно момче от Русе.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?