71

Кървава драма: Шест озверели кучета наръфаха наш актьор ВИДЕО

Бездомни кучета нападнаха мъж в Благоевград. Инцидентът е станал вчера пред сградата на Съдебната палата. Пострадалият е актьорът Иван Тодоров, атакували са го шест животни, съобщи bTV.

„Оставих дъщеря си на детска градина, а след това се прибирах по главната улица. Спрях за момент, за да видя дали цветарския магазин работи, а след това чух лай на кучета. Обградиха ме шест животни, след което започна борба за оцеляване. Който не го е нападала глутница кучета, той не знае какво е усещането. Защитаваш се с ръце и крака. Едно от тях успя да ме заръфа за седалището“, коментира пред телевизията Иван Тодоров.

„Стана ми ясно, че ще загубя тази битка. Започнах да се изнасям към съда, където има охрана. По пътя паднах, при което ми минаха ужасяващи мисли. Представях си как ме разкъсват. Успях да стигна до рампата за инвалиди пред сградата и по нея влязох в съда. Бях с кръв, ожулвания, охлузвания и скъсани дънки. Посъветваха ме да отида да си поставя ваксини за тетанус и бяс“, допълни още той.

„Проблемът не е, че аз съм поредният нахапан, но докато обикалях по кабинетите, се оказа, че има страшно много случаи на нахапани хора във всички райони на града, но те си мълчат. Искаме да дадем гласност и нещо да се направи. Вече се движиш със спрейове за самозащита“, посочи актьорът.

„Проблемът става все по-голям, за него обаче е необходимо национално решение. Общините са с много ограничение правомощия относно проблема с бездомните кучета. Животни от съседни общини се докарват в по-големите градове“, обясни секретарят на община Благоевград Дейвид Арабаджиев.

Съпругата на Иван Тодоров сподели, че се страхува да се разхожда сама, притеснява се и за децата си, заобикаля и когато види куче, обръща посоката.

„Не мога да се справя с шест кучета и с две деца до мен. Трябва да се намери някакво решение, със сигурност то не е в това да убиваме животните, но не може да оставим нещата така“, сподели още тя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Бройчо миндил

Бройчо миндил

15.02.2023 | 20:30

Има решение, стреличка в гъ3а и в приюта там да носят гулаш кучелюбците

Отговори
3 0
Вида

Вида

15.02.2023 | 10:59

Ако имат оставена вода и храна на улицата, няма да са зли. На глад никой не издържа. Толкова голям град, не може да нахрани 20 кучета ли. Аз лично лятото се грижа за за 6. Храня и обезпаразитяваме. Приятели са ми. Комшията почина, купиха къщата и изгониха кучето. Нямат пари за филия хляб ли? Мен не ме нападат и са ми приятели, даже ги галя, обичам ги. Хората от махалата се движат с дебели пръчки, да не ги ухапят. И размахва тия тояги, грозна история. Просто съвестта на българина е гадна.

Отговори
2 10
Мая

Мая

15.02.2023 | 18:25

Колко жалко. Животът на озверелите кучета е по-важен от този на хората. От такива кучкари сме на тоя хал. Доколкото знам в цивилизованите държави няма място за безстопанствени животни. Не съм против животните, но да се скитат по улиците и да нападат- НЕ СЪМ СЪГЛАСНА.

Отговори
4 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?