1939

Кърджали се вмириса, протест изсипва боклук пред Общината

Жителите на Кърджали се вдигат на протест заради затъналия в боклуци град.  От около месец контейнерите преливат, образуват се микросметища, навсякъде цари потресаваща мръсотия.  

Драмата стана пълна след пожар в депото за отпадъци, заради което камионите спряха да извозват. Недоволните кърджалийци обвиняват кмета Хасан Азис и администрацията му за ситуацията, а в социалните мрежи върви инициатива "Смет за кмет".

В понеделник от 8 часа е свикан протест пред Общината. Участниците ще носят боклук, който ще хвърлят пред входа. До момента от градската управа се оправдават с проблеми на сметопочистващата фирма.

През лятото нейни работници предпочели да идат на гурбет и в момента не достигала работна ръка. Според опозиционните партии обаче проблемът е много по-сериозен. Става въпрос за изчерпващия се капацитет на депото. През 2020 г. е сключен договор за изграждане на още 2 клетки, които би трябвало да се въведат в експлоатация до края на тази година.

По данни на Общината генерираните твърди отпадъци само от град Кърджали варират от 70 до 180 тона месечно, но депото се използва за изхвърляне на сметта на над 100 села от общината, както и на още 7 общини в района. В момента боклукът се депонира в сметището без предварителна обработка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

14.08.2022 | 18:04

КЪРДХАЛИ ясно КМЕТ от герб ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА герб те ви съсипват ГРАДЪТ

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?