Каракачанов: Подозирам, че Плевнелиев е поел ангажименти към Турция

подозирам, че президентът Росен Плевнелиев е поел ангажименти за имоти пред турския вицепремиер Бекир Боздаг, за които нашата съседка претендира. Това заяви пред ТВ7 лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

„След Освобождението на България този въпрос е уреден, претенциите на Турция са от 130 години“, допълни Каракачанов.

Войводата подчерта, че посещението на турския вицепремиер е неофициално. „Питам какво прави той цяла седмица в България?“, коментира Каракачанов и допълни, че Боздаг бил в Пазарджик, където се води делото за радикален ислям.

Войводата припомни за друг гаф на държавния глава.

Преди 2 години на обиколка в Западните Родопи Плевнелиев говорил за мултиетническия характер на региона „За мултиетнически характер може да става дума когато има няколко етноса. Кои са, като там живеят само българи християни и българи мюсюлмани?“, пита Каракачанов.

Председателят на Тракийското дружество Красимир Премянов смята за недопустимо, президентът да определя Турция като втора родина за прогонените българи. Преди 2 години мнозинството на ГЕРБ гласувала декларация, че е имало геноцид към българските турци, припомни Премянов. Българите са изключително толерантни към другите етноси. Да обвиниш този народ в такова нещо е неприемливо. Години наред не са обезпечени правата на тракийските бежанци, това трябва да застъпва българския президент, препоръча Премянов.

"Подобни гафове са особено тежки за България, която е в много тежка ситуация, но е държава, която трябва да уважава себе си и собствената си история. Освен протоколните грешки са направени и такива по позицията на българската страна и на двустранните ни отношения с Турция, които са недопустими. Президентът трябваше да се обърне към външно министерство, за да не се стига до такива гафове", препоръча Красимир Премянов.

Експертът по протокола Милена Хлебарова видя друг пропуск при срещата на Плевнелиев с Боздаг. „Не може да отидеш без шеф на протокола и без преводач. Откъде да сме сигурни за превода“, коментира специалистката.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
vitka

vitka

14.08.2013 | 19:46

zahto tolkova mnogo plunki? uvajavaite institusiata!

Отговори
0 0
Алисия в страната на чалгата

Алисия в страната на чалгата

14.08.2013 | 16:53

Егати конспираторите са тия паркетни войводи. Какви ангажименти, какви пет лева? Иска само да привлече медийно внимание върху себе си и партийката Каракачанчето. Нашият президент може да даде само някой орден Стара планина, това са му възможностите по конституция. А за Плевнелиев като Сив кардинал, с който се съобразяват правителствата изобщо не можем да говорим. Гоце се изживяваше като такъв. ГЕРБ също не се очаква скоро да управлява самостоятелно, какво ще обещава? Турците да не са будали?

Отговори
0 0
 Кара- Ката

Кара- Ката

14.08.2013 | 15:04

Яхнал Глупостите на БОЛНИЯ /сидеров/. Стой си във Варна и обръщай ГЪЗА!!!

Отговори
0 0
jon bon

jon bon

14.08.2013 | 15:01

Кратунооооо, кратуно! Кратуна се беше и кратуна си остана...............

Отговори
0 0
d-r Petroff

d-r Petroff

14.08.2013 | 14:39

Извинявайте,но само питам,как на пример факта,че Мишо Шамара оглави контрапротестите, ще се отрази на преговорите на правителството с Петното?

Отговори
0 0
d-r Petroff

d-r Petroff

14.08.2013 | 13:58

Иване(така ти казвам,че ти забравих името та с агентурния псевдоним) та Иване, ти подозираш каквото ти казват да подозираш.Разбира се остава ти само да подозиташ,защото и ти,колкото да си глупав и долен,се сещаш,че не е възможно президента да даде други имоти,освен своите лични.Той няма власт за това.Та Иване,сега и ти си в групата на Р.Петков,Кр.Премянов и цялата плеяда от коалицията \'Гей,Бей и Злодей\" и искам да ти кажа,че там ти е мястото.То ти отива на манталитета.

Отговори
0 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?