49

Карадайъ: Тази провалена власт е по-лоша и от на Жан Виденов

„Тази провалена власт е може би най-лошата за последните 32 години, дори по-лоша от властта на Жан Виденов”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента, съобщава БГНЕС.

Мустафа Карадайъ обясни, че когато една власт се е провалила, тя тегли държавата към пропастта, няма грижа за хората се задържа до кръв.

По времето на Виденов болшевишкия им лозунг им беше “власт без кръв” или нещо такова. Явно и в момента това се опитват да правят, заяви Карадайъ, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе спешни разговори с лидерите на преговарящите в рамките на третия мандат партии и стана ясно, че е възможно мандатът да бъде задържан до 15 август, за да се избере нов председател на КЕВР.

Карадайъ добави, че има и решение и тълкуване на КС на нормите. “Не би трябвало да се отклоняваме от конституцията и нормите”, препоръча той.

България вече е в тежка политическа криза. Преговорите за кабинет изкуствено се протакат, за да се приемат нови репресивни органи преди избори, допълни Карадайъ в декларация от името на групата.

За всички е ясно чия бухалка ще бъде Бойко Рашков в КПКОНПИ. Народното събрание е изчерпано от съдържание, защото във фокуса на дневния му ред са завладяване на репресивните органи на държавата. Изходът е само един – незабавно разпускане на 47-ото НС и предсрочни избори на есен, заяви Карадайъ.


Дори четворната болшевишка коалиция отново да излъчи правителство, неговият живот няма да е повече от 6 месеца. Тогава страната ни няма да е хвърлена само в пропастта на невиждана досега бедност, но и в реваншизъм и омраза, заяви Карадайъ от парламентарната трибуна.

Председателят на ДПС призова президентът Румен Радев да приложи Конституцията и час по-скоро да насрочи предстоящите предсрочни парламентарни избори. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Да..

Да..

22.07.2022 | 16:32

Карадайъ е прав

Отговори
2 2
Не, не е така

Не, не е така

22.07.2022 | 20:28

Карадайъ е гнус@н миризлив ЦИГ@НИН

Отговори
2 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?