2374

Калина Константинова: България ще продължи да се грижи за всички бягащи от войната

България ще продължи да се грижи за всички невинни хора, които бягат от ужасяващата война в Украйна дотогава, докогато те имат нужда от нашата помощ". Това написа в официалната си Facebook страница вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова. 

„Ще им дадем колкото време им е нужно, за да се почувстват спокойни и сигурни, и ще продължим да оказваме всякаква подкрепа, на която сме способни, не само като държава, но и като хора", допълни Константинова. 

Калина Константинова поясни, че от самото начало българското правителство е обявило, че хуманитарната програма за настаняване на бежанци в хотелите ще продължи до 31 май.
По думите й трябва да бъде осигурен достъп до пазара на труда за бягащите от войната.

Изявлението на Константинова идва след изказване на министъра на туризма Христо Проданов, което провокира смут по повод бъдещето на помощите за настаняване на украински бежанци в България. 

Проданов обяви, че личното му мнение е осигуряването на подслон в хотелите да спре. 

"По простата причина, че ние проявихме хуманност към тези хора, които бягат от война, помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях, след което е необходимо тези хора вече да излязат на пазара на труда. Да си намерят квартира и да плащат наем, да живеят така, както живеят всички останали хора. Ние проявихме солидарност и подкрепа в първите три месеца, след което всички трябва да живеят и работят така, както всички останали", каза той в интервю за БНТ. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Небягащ

Небягащ

21.04.2022 | 10:44

А за всички нуждаещи се българи - кога???

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?