44

Калин Стоянов: Няма да допуснем намеса в изборите на 9 юни

Няма да допуснем намеса във вота на 9 юни. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. 

"Съвместно с Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия ще успеем да се справим", увери вътрешният министър, пише 24 часа

"На ниво МВР, МЕУ и множество други институции и агенции, които са ангажирани, работим активно да не допуснем каквото и да е влияние на изборите на 9 юни", обясни Стоянов.

По думите му ситуацията по подготовката е спокойна и за европейските, и за националните избори.

"Много често в публичното пространство се разпространяват неоснователни твърдения за засилен натиск и превръщане на страната ни в гето на нелегални мигранти. Истината обаче е, че благодарение на новите организационни мерки и добрия диалог с Турция на всички нива, от септември 2023 г. се наблюдава трайно намаляване на миграционния натиск към България. През периода от 1 януари до 10 май 2024 г. са регистрирани общо 12 042 опита за нелегално преминаване на границата, което е със 70% по-малко сравнено със същия период на миналата година", каза още той. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?