1939

Жестока съдба: Братът на един от загиналите мигранти разпознал трупа му във видео

Загиналият Нисар е бил женен и баща на седем деца

Братът на един от мигрантите, загинали край Локорско в камиона ковчег, разпознал трупа на своя роднина от видео, разказа брат му пред bTV. 

35-годишният Нисар тръгнал от Афганистан преди няколко седмици. Крайната му цел била Германия. Брат му Акрам разбира за случая от медиите. След това мигрант, возил се в камиона, му изпраща видеа, на които се виждат оцелелите. Акрам разпознава трупа на брат си по облеклото.  

Загиналият Нисар е бил женен и баща на седем деца.

По-рано днес от болници бяха изписани още от пострадалите. Така само един от оцелелите мигранти остава под лекарско наблюдение. Всички други вече са в бежански центрове у нас.

Изписаните от болниците вече са по-добре. 

Идентифицирането на загиналите мигранти е сложно. Затова роднините им, които вече са тук, ще могат да потвърдят самоличността им, а освен това се надяват и да могат да транспортират телата им до родния Афганистан.

„Вчера говорих с едното 18-годишно момче, което също е било в камиона. Те са живели заедно с брат ми в стая в Турция. От него разбрах, че брат ми е починал“, споделя братът на загиналия Нисар. 

Акрам твърди, че не знае нищо за организацията и трафикантите, но преди 8 години е минал по същия път. Именно през България е стигнал до Германия. За преживяването си не иска да говори.

Част от настанените в бежанския център във Военна рампа казват, че все още са в шок, но вече са добре. Допълват, че помнят шофьора, но не и последните минути от пътуването.

Оцелелите вече са успели да говорят с близките си и да ги успокоят. Акрам вече е ходил до мястото, където камионът беше изоставен, за да види последната спирка на брат си. 

Мъжът иска да вземе тялото на брат си и да го върне в Афганистан. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Въпрос

Въпрос

22.02.2023 | 06:58

А тия талибани майка си ли търсят из нашите земи?

Отговори
3 2
Антрополог

Антрополог

21.02.2023 | 21:42

А не смяташ ли че прадядото на този ,,манго,, е първи братовчед на твоят прадядо.

Отговори
3 3
Канал

Канал

21.02.2023 | 20:21

Един манго тръгнал при друг манго

Отговори
5 5

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?