4232

Жени възродиха стар мистичен ритуал на Ванга за зачеване

Група жени се събраха в София, за да възродят стар мистичен ритуал на Баба Ванга, който помага за зачеване

Сеансът преминал под ръководството на Евгения Ласел. Практиката е известна като „наречени кукли“ и помага за забременяване и раждане на здрави деца на жени, които дълго време не могат да заченат.

Това е древен ритуал за придаване на сила на дадено благородно желание, чрез който избрани хора (знахари, шамани, баячки) са могли да въздействат и спомагат за изпълнението му. Такъв ритуал е извършвала пророчицата Ванга пред семейства, които дълго време не са имали дете. Ванга е искала от тях да ѝ занесат кукла, пелена и леген и с тези предмети е извършвала тайнството.

„Според мен това е вид „молитвено наричане“, чрез което Ванга е помагала на бездетни жени да заченат. Тя има тази сила, дадена ѝ свише, да помага за здраве, плодородие, добро. Ванга е помогнала на стотици семейства да се сдобият с рожба, а на хиляди е дала имена на децата и е станала тяхна кръстница“,

казва Жени Костадинова, дългогодишен биограф на пророчицата.

Изработената кукла притежава магическата сила да привлече наречената над нейната мисъл и да я материализира, съобщава fakti.bg. Прави се основно от платчервено е задължително, а тялото на бъдещата „майка“ се сплита от бяла материя. Поради това този тип кукли се наричат ​​от славянските народи „мотанки“. По тях няма шевове, те нямат лица. Изработват се в скута на жената – не върху масата. Кръстът, който се поставя върху лицето на някои от куклите, е за Божия защита от влиянието на лошите духове.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Върхът на простотията

Върхът на простотията

24.11.2023 | 06:14

на долнипробен селски таблоид.

Отговори
2 0
хахо

хахо

24.11.2023 | 05:55

Дали това ще редуцира разходите за инвитро?

Отговори
1 2
хахо

хахо

24.11.2023 | 05:59

И спомогне за раждането на по-интелигентни хора! Което най-вероятно е естествената защита на националния ген да не се раждат такива?

Отговори
2 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?