Извънредно! Задържаха Васил Божков ВИДЕО

Последните три дни работихме усилено по издирването на Васил Божков. Той пък правеше всичко възможно да се защити. Имаме информация, че преди няколко часа е задържан на територията на Обединени арабски емирства, заяви на извънредна пресконференция в София главният прокурор Иван Гешев.

„Информацията е неофициална към момента. След като се потвърди – ще направим всичко възможно да го приберем в България и да бъде изправен пред съда”, уточни той.

Гешев добави, че заедно с Божков е задържано още едно лице, чиято самоличност не е потвърдена. Задържано е и трето лице.

Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той бе обявен за общодържавно издирване преди два дни.

Запитан кога ще бъде екстрадиран у нас, Гешев каза, че това зависи от местното законодателство.

"Не мога да кажа колко дълго ще продължи екстрадиционното производство от ОАЕ. Благодаря на тази държава, те работиха много усилено. Свършиха това, което ги помоли българската държава. Как ще се случи, кога ще се случи, дали ще се случи, зависи от съдебната система на тази ОАЕ", каза още Гешев.


"Има още едно задържано лице с него, както и  друго - трето лице. За първия предполагам, че може да е един от заподозрените, обявен за международно издирване", допълни той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
гешо мноо як каскет имаш, кат на тато

гешо мноо як каскет имаш, кат на тато

01.02.2020 | 00:41

Д ае, онези двамцата мутри Найденовите на свобода си дават интервюта по телевизите, Божков е новия Нено...цирка е як.

Отговори
2 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата