ИЗВЪНРЕДНО! Слави хвърли кърпата, отказа се да прави кабинет

"Има такъв народ" се отказва да предлага свой кабинет в парламента. Решението беше огласено от лидера на партията Слави Трифонов в ефира на 7/8ТВ. Това се случва след като днес и групата на "Демократична България" оттегли подкрепата си за съставяне на правителство на ИТН. По-рано това направи коалицията "Изправи се БГ!Ние идваме". От БСП пък потвърдиха ултиматума си номинираният за вицепремиер и МВР шеф Петър Илиев да не участва в кабинета. Така на практика партията на Слави Трифонов загуби шансовете за подкрепа, защото от началото декларира, че не желае гласовете на ГЕРБ и ДПС.

"Има такъв народ" няма да внесе за гласуване проекта си за правителство. ИТН няма да подкрепят и кабинет, предложен от която и да било партия, получила третия мандат, заяви още Трифонов.

"Демократична България и ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги", каза лидерът на "Има такъв народ".

После обясни и какъв сценарий очаква оттук нататък. "Ще се случи следното. Предполагам ясно стана, че направихме всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Това не се случи заради поведението им и предателството от страна на ДБ и ИБГНИ.

Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет", каза още Трифонов.

И увери, че депутатите му няма да подкрепят нито партиите на статуквото, нито ДБ, нито ИБГНИ.

"Съществува възможността ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно да се съберат с БСП, ДПС и ГЕРБ", иронично каза още шоуменът.

Той отхвърли хипотезата да се яви като конкурент на Румен Радев на президентския вот наесен.

"На президентските избори ИТН ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев, защото той най-много изпълва представата ни за президент на България. И сме убедени, че той ще спечели", каза Трифонов.

После благодари на всички, които не са се уплашили да застанат с имената си в първия и втория проект за правителство на "Има такъв народ".

"Уважаеми колеги, най-искрено ви благодаря! Благодаря на ПГ на ИТН и на всички наши съмишленици, приятели и участници в това, което правим. Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим! Заедно!", каза на финала на изявлението си Слави Трифонов.

На практика единствената реална възможност да не се стигне до нови предсрочни избори е да се реализира третият мандат, който президентът Румен Радев трябва да връчи, избирайки между БСП, "Демократична България" и "Изправи се БГ!Ние идваме!".  Преди това предстои ГЕРБ, като втора сила след последния вот, веднага да върне мандата, както от партията на Бойко Борисов обещаха да направят. 

От БСП и коалицията на Мая Манолова вече декларираха, че ако получат третия мандат, ще предложат веднага служебния кабинет да стане редовен.

От ДБ пък заявиха, че предлагат да се състави правителство с технически характер за 6-8 месеца, в което да влязат "добрите министри от служебния кабинет", за да преведе страната през задаващата се нова вълна на Ковид, през икономическите трудности, свързани с това, да осигури бюджет и преизчисляване на пенсиите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
41 коментара
Cρεδροлюб ΜΑΗΓΙΖΛΙΕΒ

Cρεδροлюб ΜΑΗΓΙΖΛΙΕΒ

10.08.2021 | 22:33

Πρεз последните няколко месеца, установих, че моите сънародници са изключително прости и наивни, като видях за кого гласуват.... Дори не си спомнят, че този заедно с омразния им Бойко, щяха да правят партия

Отговори
5 1
Иде ми, дойде ми

Иде ми, дойде ми

10.08.2021 | 20:16

Няма такъв народ, има такъв народ, ще съм политик, няма да съм политик, кани хора, против Герб в предаването си, вече е на 180 градуса от всички гостували при него.

Отговори
7 1
Българин от България

Българин от България

10.08.2021 | 19:19

Българина заобича цирка Но след целия чифутски и комунистически 76 годишен цирк заобича конските вагони композирани за майната ви И ще бъде България ще ви се види тясна

Отговори
6 1
Аз от Шумен

Аз от Шумен

10.08.2021 | 19:37

ВЪПРЕКИ ЧЕ ВСЕКИ ПЪЛНОЛЕТЕН ИМА ПРАВО ДА ГЛАСУВА.НО Е ДЛЪЖЕН ДА ГО НАПРАВИ .МИСЛЯ ЧЕ ГРАЖДАНИ КОИТО СЕ ВОДЯТ САМО ПО ДОКУМЕНТИ КАТО Б.ГРАЖДАНИ НЯМАТ ПРАВО .ОЩЕ ПОВЕЧЕ АКО НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ В БЪЛГАРИЯ.

Отговори
7 4
Лора

Лора

10.08.2021 | 18:47

Сега май пък се разсърди и няма да играе. Инфантилни ,политика не се прави от всеки ,които се показва по телевизора.Иска се поне едно поколение да се учи и следващото да се е научило.Вижте гърците, пет фамилии управляват...поне са се научили на поведение и дипломация

Отговори
8 3
слави

слави

10.08.2021 | 18:45

от мен освен чалгар друго не става

Отговори
14 3
Пловдивчанин

Пловдивчанин

10.08.2021 | 17:22

Големи напъни бяха - да махнем ГЕРБ, пък после ще видим! Да, ама вие протестърчета си получихте парите, а народа е и още ще е по-зле...Избори искахте до дупка, но си осигурихте финансово и внуците продажници такива!Сега нарочно предлагате диванета за министри, за да не се избере кабинет и да дадете шанс на създателите си за нов опит да се завземе властта!С дадените пари за избори можеше да се наравят много полезни неща....

Отговори
22 9
Шъ доде сметката А тогава Мъ тя иде

Шъ доде сметката А тогава Мъ тя иде

10.08.2021 | 17:13

Аз съм глупак чалгар урод за психиятрията Така е вашта мамка чифутска чифутска интернационална Но имам едно много важно предимство пред вас номадска интернационална пасмина АЗ съм БЪЛГАРИН и живея в собствената си страна А на вас майната ви чифути и интернационалисти Едните на майната си в чифутия Другите в интернационала България е за Българите и ще бъде за Българите А етикетите и епитетите който слагате на Българина вие ще ги плащате Ако ще и с кръв За пари съм наясно че имате Питам за кръв

Отговори
5 9
така така

така така

10.08.2021 | 18:02

ти си на майка ти от пу.тката излязъл бок.лук

Отговори
12 3
Змея

Змея

13.08.2021 | 13:07

Смешника Славун с неговата свита от ГЛУПАЦИ си мислеше, че народното събрание е неговата ,,препълнена,, с ГЛУПАЦИ зала и ще диктува всичко той,а народа ще пее чалга и подскача, ,,като вързани маймунки .Не мога да повярвам че толкова побъркани,да не кажа друга дума ,негови чалга надрусани гласуваха за тях,не си представям как изнасят концерти на стадиона и цялаБългария праскат кючеци под свирката на ,,премиера,,Славун от плевенските села.

Отговори
0 0
Пляс, пляс

Пляс, пляс

10.08.2021 | 16:36

С провала масонската партия спаси социаллибералната платформа

Отговори
14 3
Нали

Нали

10.08.2021 | 16:26

Червените боклуци губят контрол! Все по-вероятно и по-скорошно изглежда завръщането на Бойко Борисов на бял кон! Време е Гешев да извади доказателствата улучаващи Румен Радев в шпионаж и връзката му с мафиота Божков!

Отговори
30 17
Грозно и жалко

Грозно и жалко

10.08.2021 | 16:21

Славчо посочи фигуранта с юмруче, каза че го харесва и ще го подкрепи за президент. Така славчо съвсем потъна в акита. Остава предателят на българския народ.

Отговори
29 10

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”