71

Извънредно: Откриха ДРОН между Тюленово и Камен бряг! Полиция отцепи скалите СНИМКИ

Близостта на войната създава реална опасност и за българското Черноморие. При съмнения за даден обект, гражданите да подават сигнали на тел. 112, призова областният управител Йорданка Костадинова. 

 

Намерен е безпилотен летателен апарат на скалите между Тюленово и Камен бряг. Мястото е отцепено от служители на полицията. Чакат се екипи на военна и гранична полиция. Това казаха за БТА от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Те уточниха, че мястото е недостъпно откъм брега.

В Министерството на отбраната е постъпил сигнал за неидентифициран предмет, предстои да бъдат извършени нормативните процедури и да бъде изпратен екип на Военноморските сили, коментираха за БТА от пресцентъра на Министерството на отбраната.

За открит безпилотен летателен апарат край скалите на Тюленово съобщи по-рано хотелиерът Радослав Русев в социалните мрежи.

Той каза, че според него тази безпилотна машина е много по-малка от намерената през септември. Тогава успешно бе приключено обезвреждането на открит боеприпас с малък летателен апарат на скалите в Тюленово. Изпратената група сапьори от Военноморските сили извърши оглед и прецени, че взривът трябва да бъде извършен на място.

Областният управител Йорданка Костадинова отправи апел към всички жители в крайморските населени места, към рибарите, които излизат на риболов в морето да бъдат бдителни и внимателни, защото, за съжаление, близостта на войната създава реална опасност и за българското Черноморие. При съмнения за даден обект, гражданите са призовани да подават сигнали на тел. 112.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?