49

Извънредна ситуация на летище Варна! Пътници се барикадираха в самолет

Десетина българи са се барикадирали в самолет, който вместо на летище София, кацнал във Варна. Сагата започнала още в Абу Даби, откъдето самолетът излетял с близо 3 часа закъснение. Инцидентът е от петък, но стана известен едва днес, когато бе разпространено видео в социалните мрежи.

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

Закъснението на излитането от Абу Даби довело до невъзможност пътниците да пристигнат в столицата поради план за ремонт на летището. По информация на очевидци от самолетната компания са знаели, че кацането на летище София няма да бъде позволено. Въпреки това, без предупреждение, качили всички на самолета. Само 15 минути преди кацането във Варна пилотът обявил, че ще се приземят на погрешното летище. 

 
 "Поръчани са 5 автобуса, които трябва да извозят всички ни от летище Варна до София. Това означава, че една голяма част от нас няма да могат да отидат на работа или да си свършат ангажиментите", казва във видеото една от жените, която отказва да слезе от самолета.

Самолетната компания не пожелала да съдейства и на място извикала екипи на гранична полиция, които заплашили пътниците, барикадирали се в самолета, да слязат от него с белезници. 

"Дадоха ни 10 минути да си помислим дали да слезем доброволно от самолета, или ще ни арестуват, включително и децата, които се намират тук", обясняват още недоволните пътници. 

 
Според стюарда пътниците трябвало да напуснат самолета, за да се организира транспорта им.

"Защо ние, които плащаме вашите заплати, трябва сега да се возим с автобуса, да отменим всички ангажименти, които имаме, а вие - хората, на които ние плащаме, трябва да се приберете със самолет", питат пътниците пилота във видеото. 

"Няма достатъчно екипаж, който да ви превози законно. Аз също водя преговори с компанията. Предал съм, че отказвате да слезете", гласи неговият отговор.

Клиентите на самолетната компания определиха случилото се като гавра спрямо тях. 

@lanemoe78

Продължението! Различни версии. Според стюарда трябва да слезем, за да се организира транспорта ни, а според служителя от летище Варна, автобусите вече ни чакали…

♬ original sound - Лидия Димитрова760

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Айше

Айше

29.05.2023 | 17:41

Чува се само наглото гласче на цигането което преди дова е подпалило Дубай.

Отговори
1 0
Пасажер

Пасажер

29.05.2023 | 17:38

А ако сигурноста на полета е била застрашена дали така щяха да наглеят.

Отговори
1 0
Име

Име

29.05.2023 | 12:58

Уиз Еър е компанията, както се чува многократно във видеото. И хората са прави - тотално са ги излъгали, за да им вземат парите, оставяйки ги на другия край на България. Мошеници.

Отговори
3 0
Бендер

Бендер

29.05.2023 | 12:47

Бългеъриън шоу

Отговори
2 0
Това са

Това са

29.05.2023 | 12:08

Лиготии, явно има причина за случилото се! Какво печелят с тази барикада, едно голямо нищо!!!

Отговори
4 6
Тихомир

Тихомир

29.05.2023 | 12:03

А коя е самолетната компания? Или? Забранено споменаване именцето и?

Отговори
9 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?