71

Извънредна новина за простреляното 2-годишно дете ВИДЕО

След месец лечение в университетската болница момченцето се прибира у дома. В края на април детето беше изведено от реанимация

 

Изписаха от болницата простреляното 2-годишно дете във Враца, съобщиха от „Пирогов”.

След месец лечение в университетската болница момченцето се прибира у дома. В края на април детето беше изведено от реанимация.

Припомняме, че на 13 април, хеликоптер транспортира по спешност детето след огнестрелно нараняване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност, съобщи NOVA.


Пироговските неврохирурзи извадиха проектила преминал през едната мозъчна хемисфера на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо.

След операцията детето беше настанено за интензивно лечение детската реанимация на университетската спешна болница "Пирогов" в продължение на повече от 2 седмици.  

Към момента състоянието на 2-годишното дете не изисква то да остане за лечение в болница. От тук нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?