1553

Изненада! Емили Тротинетката стана машинист 

"Ето кой ще кара влака". Така започва пост в социалните мрежи на инфлуенсърката Емили Тротинетката. Ако някой си мисли, че се шегува - греши. 

Съвсем буквално Даниел Йорданов, както е рожденото име, стана машинист. "Редовно се случва, когато пътувам из България - машинисти, които са ми фенове да ми предлагат да се качвам в локомотива и да ми показват как се кара влака.

И ето, че ми позволиха да седна на мястото на помощник-машиниста и помагах в управлението на влака!  Беше много вдъхновяващо и това ми даде много кураж в живота и се гордея истински със себе си, че дори мога да карам и влак", написа Емили. 

По думите й, чувството да управляваш такава машина и да возиш почти цяло село с хора отзад във вагоните е много яко и готино.  "И в същото време си трябва много отговорност и внимание, защото машинистите носят отговорност за живота и здравето на пътниците във влака", пише Тротинетката. 

Тя подчертава, че е много трудно да се управлява влак, защото има много ръчки и бутони, към които трябва много внимателно да се подхожда. 

"За мен беше чест за пореден път да помагам в управлението на влак и съм благодарна на машинистите от БДЖ-ПП, че ми се довериха за пореден път и ми позволиха да помагам в карането на влака!", завършва поста си инфлуенсърката. 

Преди ден тя беше в Пловдив, за да присъства на заседание на Районния съд по делото за гаврата в мола. Заради болен адвокат процесът се отложи за средата на юли.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?