49

Излязоха подробности за екшъна с Горанов, ето какво се случва с автомобила му

Единственият начин да разберем, че има проблем с автомобила, е при регистриране в КАТ. Въпросната кола е минала през КАТ два пъти - при вписване в нашата компания и при вписване при господин Горанов като ползвател на талона.

Това заяви директорът на голям български представител на няколко марки автомобили у нас и вицепрезидент на Българския футболен съюз - Атанас Фурнаджиев, в ефира на Нова телевизия по повод инцидента с бившия финансов министър Владислав Горанов на ГКПП "Калотина".

По думите му при митница в Германия също не е имало проблем с автомобила. За тях се е разбрало едва вчера при инцидента с Горанов. „Както господин Горанов, така и ние, сме жертви на автомобилната мафия. Колата е закупена от нас от Германия, с ясен произход, платена е по банков път и лизингова на на Владислав Горанов”, уточни той.

"Ще предоставим всички документи на разследващите органи", каза още той и посочи, че има практика да се създават двойници на скъпи автомобили. 

„Ние имаме още два такива случая в момента. Създават се двойници, карат се в съответните държави. Това се прави обикновено за коли над 100 000 лева”, каза още той.  

"Познавам се с Горанов още от времето, когато беше заместник-министър. Вчера ме беше търсил, аз не успях да вдигна в първия момент, после ми каза, че има проблем. От наша страна всичко е чисто", уточни той.

По думите му автомобилът в момента стои на паркинг като веществено доказателство и се правят съответните експертизи

"Прави се експертиза, назначават се вещи лица, установява се дали автомобилът е краденq или не, дали е пренабито шасито и се излиза с прокурорско решение. Когато касае няколко държави, се чака разследващите органи във всяка една държава да излязат със становище. Процесът е дълъг и е свързан със загуби за фирмата вносител.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
бгн

бгн

19.12.2021 | 10:56

Може ли една държава,която иска да влезе в шенгенското пространство да позволява през границите и да минават коли издирвани от Интерпол.Може ,ако е завладяна от мафията.Рашков да започва да реже гербаджийски тикви, иначе няма спасение.

Отговори
10 2
Няма УЧУДЕНИ! Има РАДОСТНИ!

Няма УЧУДЕНИ! Има РАДОСТНИ!

19.12.2021 | 10:09

Кога крадяхте бизнес и ядяхте кифтета нямаше клонинги. Държавната мафия е навсякъде. Време е да се смачка главата на змията и в БФС. Фурнаджиев се гърчи. НАП да не чака.

Отговори
14 2
Любопитко

Любопитко

19.12.2021 | 09:58

Какъвто и да е случая, две неща се набиват в съзнанието на човек. Едното - кой каквото и да казва и доказва, митничарите са за наказание и затвор. Към момента на поява на колата на пункта, при тях излиза инфо, че има нередности. Така ли се процедира с всички, или това са калинките на МУТРАТА, които трябва да се изчегъртат. И второто - за пореден път излиза наяве арогатното и нагло поведение на мафиотите от предишното управление на страната - нагли идиоти. Такава ли е реакцията във всички подобни случаи ? Явно доста гюбре ще трябва да се разчиства. А митничарите - начело с шефа на смяна, на пункта - на съд и при бай Ставри. Иначе рано или късно инцидента ще се повтори и потрети....

Отговори
13 4
ТНТ

ТНТ

19.12.2021 | 09:26

То е ясно, че на автомобилчето ще се правят експертизи, но въпросът е защо не е задържано лицето шофирало автомобила до изясняване на случая. Защо ръководни кадри на гранична полиция не са си свършили работата

Отговори
20 4
запознат

запознат

19.12.2021 | 11:29

Защото са гербаджии.Мен ми е много любопитно колко пъти този автомобил е минавал границата.

Отговори
4 1

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?