1553

Излъчихме 21 кандидати за Студент на годината

Общо 21 студенти от пловдивски висши училища участват в надпреварата "Студент на годината". Кандидатурите от цялата страна са 190.

Най-много са номинациите от ПУ "Паисий Хилендарски" и МУ-Пловдив. Сред кандидатите има и представители на Аграрния университет, АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" и УХТ", съобщи председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Стойков. Най-голямо е пловдивското участие в аграрните науки, медицината, изкуството и спорта. Има претенденти от висши училища под тепетата и за най-добър докторант, както и да чуждестранен студент на годината.

Жури от 22-ма души ще излъчи най-достойните. Призовете в 16 направления ще бъдат връчени за седемнадесети път на 1 март. Учредени са през 2006 г. с идеята всяка година да бъдат отличени най-добрите студенти и докторанти в българските висши училища. Конкурсът популяризира постиженията на академичната младеж, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Търсят се призьори в следните направления: „Педагогически науки", „Хуманитарни и социални науки“, „Стопански науки“, „Правни науки“, „Природни науки, математика и информатика“, „Технически науки”, „Аграрни науки и ветеринарна медицина”, „Здравеопазване“, „Спорт“, „Изкуства“, „Сигурност и отбрана“.

Отличие „Студент на годината“ ще бъде присъдено още на чуждестранен студент у нас и на български - в чужд университет, на студент доброволец и на докторант на годината. НПСС ще присъди награда и за принос в развитието на националните студентски политики.

Участниците трябва да са завършили успешно първи курс, да нямат невзети изпити, да имат редовни права на учащ и успех поне 5,00. 

"Студент на годината 2023" е под патронажа на премиера акад. Николай Денков, който ще връчи отличия на церемонията, на която ще присъстват още официални гости и партньори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?