3906

Избори 2024: Разкриват секции в 60 държави, в Киев и Одеса не се препоръчва

Районните избирателни комисии вече приемат документи за регистрация на листите с кандидатите за народни представители. Крайният срок е 17.00 часа на 29-ти април. Листи могат да регистрират само партиите и коалициите, допуснати до участие в изборите на 9-ти юни от Централната избирателна комисия. 

ЦИК обяви местата за гласуване в дипломатическите и консулските ни мисии, както и тези извън тях, в които на предходни избори са гласували не по малко от 100 избиратели. За вота "две в едно" зад граница на този етап се планира секции да има в 60 държави. 

Министерството на външните работи не препоръчва да се разкриват секции за вота в украинската столица Киев и в Одеса.

С писмо до Външното ни министерство определя за нецелесъобразно секции за гласуване да има в Рамала, Палестина, посолствата ни в Техеран в Иран, Сана в Йемен, Багдад в Ирак, в Пхенян, в Дамаск в Сирия, Триполи в Либия, Кабул в Афганистан. 

В списъка на Външното ни министерство като нецелесъобразни за разкриване са обявени и секции в още няколко посолства. За част от обявените за разкриване секции зад граница все още няма потвърждение, че приемащата страна е дала разрешение, но поне към момента се очертава най-много места и секции в чужбина отново да има в Турция, във Великобритания и Северна Ирландия, Германия, Испания и САЩ. 

Окончателно къде ще има избирателни секции зад граница ще стане ясно на по-късен етап с решение на ЦИК, което трябва да бъде прието не по-късно от 21 дни преди изборния ден.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Това са Фалшифицирани избори!

Това са Фалшифицирани избори!

22.04.2024 | 16:25

Това са Фалшифицирани избори! Може би за това толкова много се акцентира на Тях!

Отговори
0 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?