1939

Избираме знаковите думи на 2022-ра в конкурса "Как се пише?"

Избираме знаковите думи и изрази на 2022-ра в широко допитване. За втора поредна година може да дадем вота си за най-важните теми, които са занимавали обществото ни през изтеклите 12 месеца. Анкетата „Думи на годината с "Как се пише?“ дава възможност на всеки да гласува и така заедно да определим и обсъдим ключовите за нас въпроси.

От 4 до 11 януари се събират предложения, а жури от дългогодишни наблюдатели на обществените процеси ще помогне за отсяването на финалните десет думи и изрази, от които с общо допитване в периода 16-21 януари ще изберем първите три на адресите bit.ly/3QbhmZn и  https://twitter.com/pvarbanova, приканват организаторите -  д-р Павлина Върбанова, създателка на платформата за грамотност „Как се пише?“, и Доротея Николова, учителка по български език и литература и журналистка.

Темите на 2022-ра отново бяха много и в международен план, и у нас - от войната, която разтърсва всички ни, включително и с икономическите си последици, до постоянната политическа криза в България, обръщат внимание инициаторите на конкурса. Любопитно е кои сюжети и чрез кои думи са били в центъра на общественото внимание, колко са се променили за една година, а също и успяваме ли да водим качествен разговор за тях. Разговор, който да води към положително развитие на страната ни и подобряване на живота ни, смятат те.

Проучването придобива още по-голям мащаб и дълбочина, защото в настоящото му издание ще бъде включена класация на най-употребяваните знакови думи и изрази в медиите на български език. Тя се основава на анализ на обширно онлайн съдържание, осигурен от партньорите на инициативата - системата за глобален медиен мониторинг и анализи Sensika.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

06.01.2023 | 13:49

здравейте на всички и на всички честита нова 2023 година. За всички ваши финансови нужди за реализацията на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл. имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?