3906

Иван Петков с най-голям подарък за Коледа - чака бебе

Костурков търси колело и ролери, Пейков раздава билети за концерти, Минчев купува по списък

Депутатите приеха с бързи темпове бюджета и поправките в Конституцията преди празниците. И ако не ги извикат за някое извънредно заседание между Коледа и Нова година, спокойно могат да се отпуснат по родните места с роднини и приятели. Някои вече са готови с подаръците, които ще поставят под елхата. Други ще ги изберат в последния момент. „Марица“ се разходи из кулоарите на парламента за любопитни разкази кой какво е поръчал на Дядо Коледа.

С най-големия подарък за празниците се похвали специално пред „Марица“ Иван Петков-Бебето. Депутатът от БСП не скри, че двамата с приятелката му Цвети чакат бебе. Трябва да се роди през юни. „След третия месец може да се съобщи новината. Момиче ще е“, разкри първо за медията ни лидерът на пловдивските социалисти. И призна чистосърдечно, че не може да иска повече от празниците.

Изцяло детски желания трябва да изпълнява пловдивският депутат на Промяната Росен Костурков.

Малката Стела е поискала колело и ролери от Дядо Коледа и тези дни семейството е обиколило магазините под тепетата, за да намери най-удачните варианти. Като за момиче - важен е и цветът, признава таткото, който поради ангажиментите в парламента следи процеса от дистанция. Но повечето покупки вече са направени,  като за съпругата има по традиция парфюм. „Аз не очаквам нищо. По принцип ме даряват с чорапи за Коледа“, разкри Костурков.

С желанията на малка дъщеря трябва да се справя и колегата му от ГЕРБ Лъчо Иванов. Лекарят е получил цял списък за набавяне, но! Желаните неща ги има само в интернет. „Да си призная, някои ги чух за първи път. Нормално, децата се интересуват от съвсем нови неща. Дори попитах дъщерята как очаква Дядо Коледа да се справи в интернет с тези желания. Тя е убедена, че ще успее. Няма как, ще трябва“, пошегува се един от най-близките до Бойко Борисов депутати. 

Виж, пловдивското острие на „Демократична България“

Манол Пейков е наясно  с желанията на порасналата си дъщеря Божана. 

Тя се радва най-много на билети за различни концерти и ги получава. Иначе, самият издател намира за безценен подарък времето, което получава покрай празниците. Той обича да го използва за работа по любимите си книги или просто да релаксира. И разбира се, да бъде заедно със семейството.

Доктор Александър Симидчиев

На този принцип е и видният пулмолог доктор Александър Симидчиев. Депутатът от ДБ вижда в празниците безценна възможност да бъде заедно с най-близките. „Времето е нещо, което не може да бъде купено или набавено. То може единствено да бъде преразпределено. Затова няма цена“, обясни лекарят от МВР болница за „Марица“.

Нищо друго за Коледа не иска и един от най-любопитните дебютанти в този парламент - борецът Дани Александров. Депутатът от ГЕРБ се радва да бъде при фамилията в Дупница.

Пловдивската снаха Венеция Ангова е изцяло концентрирана върху подаръците за малкия син. Тази година Дядо Коледа ще му донесе колело.  „Възрастните хора в семейството сме се разбрали да не си разменяме подаръци. Декември е особен месец за нас. Пълно е с рождени и имени дни, така че не оставаме без подаръци. Купуваме само за децата“, обясни икономистът от „Продължаваме промяната“.

Внимателна подборка на 

подаръци за семейството в Канада винаги прави „червеното“ острие Иван Ченчев.

 Родителите и сестра му живеят от години там, като баща му Ивайло е професор по ветеринарна медицина и прочут специалист по състезателни коне. „Имаме си традиция, като избирам внимателно български книги и им ги изпращам. Особено сестра ми чака с нетърпение своята. На майка ми подарявам бижу“, разкри бившият спортен журналист и пресаташе на футболния ЦСКА.

Самият той си е направил вече подарък, макар и не по желание. „Телефонът ми приключа тотално, имах го от три година. Нямах избор и си купих нов преди броени дни. Това ми е подаръкът за празниците“, разкри Ченчев пред “Марица“.

 

Никола Минчев

 

Моден естет се оказа бившият председател на парламента, сега заместник, Никола Минчев. Едно от лицата на Промяната смело избира дрехи на съпругата си Силвия, също юристка. „Е, поне размера не бъркам. Понякога другото се сменя“, призна с усмивка Минчев. Иначе за децата се съобразява изцяло със заявения списък до Дядо Коледа.

Много активен по празниците е Ивайло Вълчев, великолепният поет от групата на ИТН.

Сценаристът на Слави е бургаска душа и обича да се раздава за другите

 „Самият аз се вживявам като Дядо Коледа или по-точно като човека на Дядо Коледа. Обичам да правя изненади на близките, да ги провокирам. Разбира се, когато има списък с подаръци, съобразявам се с желанията. Иначе, зная кой какво обича и какво би харесал“, категоричен беше сценаристът на Слави, написал едни от най-хубавите му песни.

Много прецизен в подаряването винаги е бил депутатът от СДС Димитър Николов, издател на регионални медии в цяла България. „Обичам да подарявам и съответно получавам книги. Когато мога - изненадвам приятели и роднини с книги, които са с посвещение, написано лично от автора“, добави бившият журналист. Другата му голяма страст са вината, като самият отскоро изучава сомелиерство. „Бутилка хубаво вино е перфектният подарък за мен. Виното е изкуство, емоция, затворени в бутилка“, добави депутатът от район Велико Търново. За негово щастие съпартиецът му и добър приятел Красен Кръстев, координатор на ГЕРБ за целия Северозапад, също е колекционер на вина, специално на червени. И знае с каква бутилка да зарадва Николов.

Виж, трудната задача пред депутата издател е да намери точен, подходящ за малкото си внуче подарък, което няма две години. За съпругата е резервирал кратка зимна почивка в курорта Св. св. Константин и Елена. „Обичам морето и през този сезон. Винаги в България, винаги на юг - Поморие, Бургас, Созопол. Този път решихме да разгледаме Севера“, обясни още Димитър Николов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Хо,хо,хоо

Хо,хо,хоо

23.12.2023 | 13:49

А кога ще ражда Бе бе то?Скоро ли ще е?Ми честото на булката!

Отговори
1 0
Петков Бебето чака бебе!

Петков Бебето чака бебе!

23.12.2023 | 13:47

Добре,хубаво!Поне сега дано му дорасне мирогледът за някои неща..като ще става баща.

Отговори
1 0
435435

435435

23.12.2023 | 12:31

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст , а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?