4020

Иван Костов: Българските власти не се ориентират в кризата в Близкия изток

В Европа и Близкия изток се разраства криза с размерите на тази в годините преди Първата световна война. Българските власти не се ориентират в тази криза, заяви пред Нова тв бившият премиер Иван Костов.

"Те се взряха само в рисковете от бежанската вълна, която е малко вероятно да се случи. Всъщност, големият риск от това, което се случва, трябва да се вижда на фона на руската хибридна агресия срещу всички западно-европейски страни. Тя причини криза навсякъде, противопоставяйки различни общности вътре в европейските общества. „Хамас” създаде нова линия на разделение. Този път изправяйки големи мюсюлмански общности, каквито има във Франция, Германия срещу другите части на западните общества и срещу правителствата. Това крие риск да се разпалят огнища на насилие, безредици и терористични атаки, но в по-големи мащаби”, обясни Костов. 

Според него у нас определението „хибридна война” остава неизяснено.

Тя е война за умовете и сърцата на хората. Тя се води през промяна на техните възприятия, през лъжливи новини. Целта й е да промени убежденията на хората, да ги насочи срещу базови ценности”, поясни той.

Костов коментира и скандала с машинното гласуване преди първия тур на местните избори.

"Искам да виждам в това неспособност на ГЕРБ да прочете или да се ориентира в тази сложна ситуация. Техни хора създадоха провокацията на ДАНС, след това създадоха този ажиотаж в Председателския съвет на НС. След това се стигна до ЦИК, която взе решение, с което наруши закона и ни отне избирателни права. Посегна се на демокрацията на изборния процес у нас. Обработва се общественото мнение през възприятието на хората, за да се създаде у тях убеждение срещу европейското ни единство и всичките ни ценности. Това нещо ражда изтласкването на върха на държавата на хора, които не им е там мястото", смята бившият премиер.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Лъжецът вика „Дръжте лъжеца”! Крадецът вика „Дръжте крадеца”!

Лъжецът вика „Дръжте лъжеца”! Крадецът вика „Дръжте крадеца”!

02.11.2023 | 14:09

Всички ние сме тъ.пи и прости, само чернокостовият ванчо е супер най-умен! И затова се ориентира изключително само на запад, щото от там му плащат за продажничеството! Затова „великият макроикономист” покорно „забрави”, че процентът на безработицата е важен макроикономически показател за държавата и е негова отговорността да го държи в границите на 10%, докато е финансов министър, а не да унищожава поминъка на хората, като затваря огромно количество работещи държавни предприятия по задокеанска заповед и да докарва безработицата в страната ни до над 70%!

Отговори
7 1
Анонимен

Анонимен

02.11.2023 | 14:59

Костов, СДС, ОДС, ДБС- УЖАС!

Отговори
2 1
селският идиотин Чакатило Грънч, водещ по ПОТната ТВ

селският идиотин Чакатило Грънч, водещ по ПОТната ТВ

02.11.2023 | 13:58

и неговия кумир КостООФ!

Отговори
2 1
Неделя, 5 ноември

Неделя, 5 ноември

02.11.2023 | 10:41

Избoрът е само един - ПЛ❤️ВДИВ или герб!

Отговори
15 3
wwww

wwww

02.11.2023 | 10:31

Искате ли нови усещания в се.кса? Се.кс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> https://s4.lv/xbio

Отговори
0 3

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?