1553

Иван Христанов: Това не е песен за Лена! Това е ритуално насилване на "чуждата" жена

Това е песен за дъщерята на Румен Радев, която в този момент е обект на изключително злобни атаки

Депутатът Иван Христанов от "Промяната" излезе с разтърсващ пост относно скандала с пошлата песен, шерната от Слави Трифонов за Лена Бориславова. Публикуваме го без редакция:

Това не е #песен за Лена. Това е песен за #жената в съзнанието на простака - на равно отстояние от пералнята, кухнята и прахосмукачката.
(дълга, но съдържателна публикация, дръжте до края)
Получих песента в съобщение онази вечер с коментар "виж каква песен за Лена". Не "видях", защото не исках с това да бутна брояча за гледания нагоре.

Вчера отказах да споделя публикацията на нашата група, защото с това щях да закарам още 35 000 души да видят "песента" и така да участвам в нейното популяризиране. Не, благодаря!

Скъпи приятели,
Това не е песен за Лена. Това е ритуалното насилване на "чуждата" жена, за да унижиш чрез нея #врага. Насилването, чрез което дори когато те няма, той - врага - ще усеща тежестта на срама.

Това не е песен за Лена.
Това е песен за Десислава Атанасова, която е толкова удобно да бъде #унижавана със сексуални метафори, защото над нея виждаме сянката на врага-дерибей.

Това е песен за "ПКП", унизена лично от врага-дерибей за собственото му реабилитиране пред очите на всички два пъти - с определянето и като такава и когато беше принудена да го #преживее отново пред камерите.

Това е песен за #дъщерята на Румен Радев, която в този момент е обект на изключително злобни атаки, защото... ами защото врага трябва да носи тежестта на срама и какъв по-добър начин от това да #омърсиш неговата майка, съпруга, сестра или дъщеря.

Това е песен за #цивилизацията, която казва "дори и във война, жените и децата на врага пазим като своите си"... или за нейното отсъствие.
Това е песен за нас. Да, за нас, като народ. За българите, които все още не са очертали границите на категоричното #зло, за да въстанат срещу него. За онези 25%, които ще кажат "Удри бе, тя го #заслужава!", за другите 65%, които ще свият рамене и ще отминат, и само 10%, които ще се #възпротивят.

Това е песен за мъжете, които не обичат жените. Мъжете, за които #гаврата с човешкото достойнство е едно от удоволствията на войната. Не, една от наградите на войната - "Напрееед, мои верни воини, жените на врага са за ваше удоволствие."

Скъпи приятели,
Преди време имахме разговор с най-голямата ми дъщеря, в който и разказвах, че професиите имат пол - някой са добри за жени, а други - за мъже (видяхме, че жените могат да бъдат кранистки, но е лоша идея).

Дъщеря ми ме попита "Тати, а къде трябва да има повече жени?".
"Лидери на държави" - бе моят отговор. Защото мъжете водят #война като на игра. Мъжете могат да погубят десетки милиони животи, за да си утвърдят #комплексите. Жените съпреживяват и възприемат живота не по линията "свой-враг", а като общовалиден и ценен.

Скъпи приятели,
От името на цялата политическа класа ви моля за #извинение. България не заслужава такова падение. Българите са народ силен, толерантен и добър, и заслужава да даваме добри #примери за човешко поведение.
От свое име ви моля да бъдем добри хора с уважение към достойнството на всяко човешко същество и да не приемаме каквито и да са проявления на поведение, които го уронват.

Г-н Трифонов,
Преди години Вие ми дадохте телефона си и ми казахте "Можеш да ме търсиш за всичко, по всяко време". Тогава си казах, че сте човек на честта и думата. Когато с действията си поставихте под риск семейството ми, разбрах че думата Ви няма значение. А сега цяла България осъзна, че и чест нямате. И знаете ли, дори не сте, както твърдят медиите и хората, чалгар. Не сте, защото дори чалгата възпява жената. Какъв сте, ще оставя всеки сам да Ви определи.

Приятели,
Не исках да говоря за жена/мъж. Исках този разговор да отмре завинаги, за да си отиде и сексизма. Простете, че се налага да отваряме тази глава от книгата на обществото отново.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
22 коментара
Аспарух

Аспарух

12.01.2023 | 08:39

Нито Слави е за свет. Нито Лена е за свет. Политиците, в затвора ! Казах!

Отговори
5 1
мякащи пед.али

мякащи пед.али

10.01.2023 | 09:52

А КИРО ЗАЩО НЕ ГО ПОГНАХТЕ ЗА НАСИЛИЕ НАД ЧУЖДАТА ЖЕНА....АМИ ТЯ ТАЯ ЖЕНА Е ОБЩА НА П П !!!!! ВЕЧЕ Е ОБЩА НА ОБЩЕСТВОТО....И КАКВА ЖЕНА Е ТЯ ТЯ СИ Е ЯВНО НА ПОВИКВАНЕ.... ИМА СИ И КВАРТИРА И СТЪЛБИЩЕ И КЛИЕНТИ.... ДАЛИ СИ ДЕКЛАРИРА ДОХОДИТЕ ОТ ТАЯ ПРОФЕСИЯ ГЕШЕЕВВВ КЪДЕ СИ!?! ДАНЪЧНИТЕ СЪЩО !?! КАКВО СТЕ РЕВНАЛИ ПО СЛАВИ ?! ИЗБЪРШЕТЕ Й ГЪ.ЗА НА ТАЯ ГРОЗОТИЯ И И ЛЕПНЕТЕ КНИЖКАТА НА ЧЕЛОТО.... ЗНАЧИ ЛЕНА СЕ Е.БЕ СЛАВИ Е К.УР.ВАТА..... НЕ КУ.РВ.И СТЕ ВСИЧКИ КОИТО ЗАЩИТАВАТЕ ЛЕНА... В ТОЗИ СВЯТ ИМА ЕДНО СВЯТО НЕЩО И ТО СЕ КАЗВА И С Т И Н А !!!!!!!!!!!!!!! И ТАЗИ ИСТИНА БОЛИ НО ПЪК Е ДОСТОЙНО ДА Я ПРИЕМЕШ ИЛИ ИЗРЕЧЕШ...

Отговори
4 7
Нищо свято при вас няма!

Нищо свято при вас няма!

09.01.2023 | 10:03

Песента била тя пошла или не, дали е за женомразци или не... повод не давайте на завзеците! На тия що се стремят да се "закачат" към висините на управлението да знаят ,че мнозина погледи от низините са винаги вперени към катерещите се към висините ! Най-вероятно повод е даден на база изтекли снимки и видео материали заснети от охранителни камери! За омаскаряването отдавна се знае ,че в България е национален спорт! Тук печелят единствено само безкруполно наглите и без сърдечните тез които нямат чувства към никого ,хора без вяра и морал стремящи се единствено само към пари и власт! Или както е модерно да се казва- демократично избрани от народа! Та какво повикало такова се обадило... да влезне следващия! Водачите ни Български отдавна са избити или изселени още през 50те години от края на ХІV век- 17 юли 1393 година! Останаха цървулите да управляват след това до ден днешен!

Отговори
5 3
Да си помисли сега!

Да си помисли сега!

09.01.2023 | 04:35

Интересно, защо никой не се възмущава, когато са обиждали други жени, тази сама си го създаде, още когато се карантинира сама с кики. Дали си е помислила как се чувства жена му, дъщерите му. Не, просто наглееше тази жена публично и открито.

Отговори
5 6
dimitar

dimitar

08.01.2023 | 02:26

здравейте на всички и на всички честита нова 2023 година. За всички ваши финансови нужди за реализацията на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл. имейл: [email protected]

Отговори
0 3
Климбооо

Климбооо

07.01.2023 | 17:58

Уважавам интелигентният Христанов,но две неща се набиват в очи.Първото е ,че хем не е гледал(вероятно слушал) песента,хем коментира.И второто,че мислел Трифонов за човек на честта.Е това второто вече,не знам какъв наивник трябва да си,или да не знаеш на кого дължи възхода си този....

Отговори
16 5
Вот

Вот

07.01.2023 | 17:14

То пък щото Ицо Хазарта шедьовър сътвори. Къде бяхте тогава,защитници на морала,лицемери долни?!! Защо не защитихте жената Десислава Атанасова?

Отговори
14 9
Марица, махнете ги тия плюс минуси, че троловете сами си ги тургат

Марица, махнете ги тия плюс минуси, че троловете сами си ги тургат

07.01.2023 | 11:49

Ето ви и примери - Спокоен 07.01.2023 | 08:05 против Слави 9:0; DRM 07.01.2023 | 09:58 против Лена 10:3. Ясно е, са се самообслужили.

Отговори
1 8
Мишо

Мишо

07.01.2023 | 10:47

Палавница е Ленчето,ама и отива.

Отговори
14 5
А годеникът й, родителите му,как се чувства

А годеникът й, родителите му,как се чувства

09.01.2023 | 04:39

Кое й отива, публично и открито да обижда жената и дъщерите на Кики. Нагло е, те са големи момичета и разбират, открито да се мъкне с баща им.

Отговори
3 2
много просто

много просто

07.01.2023 | 10:11

песента е антиженска/анти майчина антисестрина , антидъщерна/, мъжете които мразят жени са обикновено с лява резба защото смятат жените за свои конкуренти.Затова накрая ще си го получат квадратен в затвора

Отговори
13 13

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?