1939

Иван Гешев покани Надежда Йорданова и Христо Иванов на дебат за закриване на специализираното правосъдие

Главният прокурор Иван Гешев е поканил министъра на правосъдието Надежда Йорданова и председателя на парламентарната група на „Демократична България“ в 47-ото Народно събрание Христо Иванов за провеждане на публичен дебат за промените в Закона за съдебната власт. В него се предлага закриване на специализираното правосъдие.

Вижте цялото съобщение на Прокуратурата:

В писмото се потвърждава, че Прокуратурата на Република България изцяло подкрепя идеята за необходимост от съдебна реформа с цел оптимизиране на наказателния процес и гарантиране върховенството на закона, но „за съжаление съкратените срокове на общественото обсъждане не позволиха да се развие желаният от магистратите дебат“.

Главният прокурор посочва, че предвид показаната лична ангажираност и отговорност на поканените, провеждането на професионален диалог пред медиите в широк формат по важен за обществото въпрос, какъвто е закриването на специализираното правосъдие, винаги е от значение за вземането на най-полезното решение.

„Предвид общите ни приоритети за откритост, прозрачност и отчетност, споделям убеждението, че провеждането на публичен дебат би предоставил на българските граждани възможността да се запознаят, както с Вашите, така и с моите юридически аргументи не само по посочената тема, но и по отношение на теми, касаещи начините за постигане на високо чувство на справедливост у българските граждани“, отбелязва в поканата си главният прокурор.

Иван Гешев е готов да участва в публичния дебат в удобно за Надежда Йорданова и Христо Иванов време в сградата на Народното събрание или в Министерски съвет, с изключение на всеки четвъртък от работната седмица предвид провеждането на заседание на ВСС по искане на министъра на правосъдието. Прокуратурата на Република България потвърждава намеренията си за ефективно и ползотворно сътрудничество в духа на общата цел за гарантиране правата на гражданите и осигуряването на справедливо правосъдие.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
18 коментара
Кършияка

Кършияка

23.03.2022 | 09:00

Много скоро ще разберем дали ДБ ще свършат нещо конкретно със съдебната реформа или пак ще си останат само с празни приказки и обещания.

Отговори
0 0
Таня

Таня

22.03.2022 | 21:50

Ще са жалка картинка…

Отговори
0 0
Петър

Петър

22.03.2022 | 20:59

Нито Йорданова, нито Иванов разбират нещо от право и съдебна реформа, така че това ще е напълно излишно мероприятие.

Отговори
1 0
Тами

Тами

22.03.2022 | 15:10

ДБ-тата ще си намерят оправдание, нещо ги хвана страх от такъв дебат хахха

Отговори
0 0
Здравко

Здравко

22.03.2022 | 12:07

И що да не отидат?! То само да си мрънкаш всеки може!

Отговори
0 0
Абе

Абе

21.03.2022 | 22:31

Помияри, колко стотинки ви подхвърлят за да плюете по Гешев. Поне нещо да разбирате, а то само дива злъч и подкрепа на крадци.

Отговори
3 3
Абе

Абе

21.03.2022 | 20:38

Тук някакъв помияр се прави на интересен, не се ли вижда че той си е в лай.. та и там ще си остане затънал доживот. А тези двамата към които Г-н Гешев се е обърнал естествено, че няма да се навия, тях ги е страх. Страх ги е защото са прости, защото са лаици в юридическите науки, защото нямат нито познанията, нито опита на гешев и това им личи, ужасно им личи липсата на юридически познания, личи им в бръщолевенето на глупости, каквито човек учил право не може да ги дрънка. Същите тези освен да квичат че искали да махнат главния прокурор и да го заменят с някой удобен и послушен, друго не могат да им родят картините. А тази която я сложиха за министърка, бившата секретарка или машинописка, си е направо смешна с юридическите си постулати. Срам ме е че имаме такова нещо сложено за министър на правосъдието. Освен всичко друго ама на тази жена и липсват първите 7 год. от възпитанието, спомнете си как реагира когато възпитания и интелигентен човек Гешев я посрещна с цветя при назначаването и на длъжност. Оставете го тези свини Г-н Гешев колкото и да ви боли за правосъдната система, в крайна сметка те сами ще се удавят в л.. та които забърква. И жалки и прости хора тук да не коментират, освен демонстрация на простотията си, друг ефект няма.

Отговори
4 7
ефект няма

ефект няма

21.03.2022 | 21:49

Последните думи са самокритика на бълвоча ти, нали?

Отговори
1 4
ГЕРБ

ГЕРБ

21.03.2022 | 20:15

Гешев първо уволни цялата прокуратура и тогава искай беседи и разговори,и един циганин не лъжи така както цялата прокуратура

Отговори
6 2
Трябва да ги натискаме във Израел Във Роднината им

Трябва да ги натискаме във Израел Във Роднината им

21.03.2022 | 19:37

На Гейшеф му сложете една чифутска тарелка на тиквата проста и ще видите един завършен чифут Не че Кирчовци и Кокорчовци не са чифути И те са от чифутското котило номадско Ама туй театро чифутско което го разиграват на наша Българска територия от висините на политическия ни и правов живот ми идва в повече Два клана чифутскиси мерят късите пиш ки чифутски и кой е по майстор във тъпкането и ограбването на Българския Народ Помните май борбите между Цар Киро Цветелин Кънчев Ицо Папата кой е бил от сиганин по голям сиганин Та даже си имаха и сиганин Пуркурор и дупетат Е сега сме свидетели на туй кой чифут е по майстор от другия чифут по кражби далавери и по послушен на Козяк Абе номадски чифутски номера от катуна им чифутски

Отговори
3 3
Помията Гешев е

Помията Гешев е

21.03.2022 | 19:14

За затвора

Отговори
14 4

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?