46

Иван Гешев на Молитвена закуска с Байдън в Щатите

Главният прокурор на България Иван Гешев е на посещение в Съединените американски щати за участие в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън.

Посещението на Гешев е по покана на конгресмени. Събитието се провежда във Вашингтон през първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската.

Участие в традиционната годишна Национална молитвена закуска взимат представители на американския политически и икономически елит, конгресмени, членове на правителството, както и гости от повече от 140 държави.

Форумът предоставя възможност за изграждането на лични отношения и задълбочаване на контактите между изявени общественици и лидери от целия свят, споделящи общи ценности за толерантност, защита на човешките свободи и демокрацията.

В рамките на посещението на главния прокурор в САЩ са предвидени поредица от срещи, както и участие в международни форуми.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Трагикомично

Трагикомично

30.01.2023 | 13:52

Гешев показа - кой му е началника !!!!! Предполам ,че от САЩ Ще си вземе по- качествен парафин ,за да льска кубето си !!!!

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?