49

Иван Гешев: 7 души на високи нива в държавата са сред разследваните за корупция

Седем души на високи нива в държавата са сред разследваните за корупция от спецпрокуратурата миналата година. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в отговор на въпрос от изпълняващия длъжността председател на НС Мирослав Иванов по време на изслушването в правната комисия в парламента.

Общо 66 души са предадени на съд от спецпрокуратурата м.г. Нямам спомен тази година МВР да е докладван случай за корупция, в който участва лице от високите етажи, отчете Гешев, цитиран от БТА.

В последните години има редица скандали, по които за обществото няма отговори, няма присъди. Да се събират доказателства е задължение на прокуратурата и тя ръководи разследването, посочи Иванов.

Темата за кюлчетата, джуджетата и други приказни герои е приключена, каза Гешев.

По-рано Иван Гешев каза, че не знае защо е бил поканен на заседанието на правната комисия, която започна работа, но изрази надежда да се поставят важни за обществото въпроси, предаде БНР.

Обвинител номер 1 заяви, че ще постави на вниманието на депутатите вижданията на прокуратурата за взаимодействието между държавното обвинение и разследващите органи:

"Изключително благодаря на народните представители, че съм поканен днес. За съжаление, в поканата я няма темата за поканата и какво желаят да бъде обсъдено, но се надявам, че няма да се получат като в петък политически дебати по-скоро или дано не е така - начало на предизборна кампания. Тези въпроси, които прокуратурата смята, са изключително важни, са икономически престъпления, включително и корупция по високите етажи. Изключително важни са въпросите затова, че МВР, да го наречем така, намали темпа си на работа".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Боян

Боян

22.07.2022 | 14:17

Затвор и за вас, каскет!

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?