Ива Митева: Отменяме великденската ваканция на депутатите

Великденска ваканция на депутатите ще бъде отменена, защото няма нужда от нея. Това заяви новият председател на Народното събрание Ива Митева пред журналисти след Председателския съвет.
 
Митева обясно, че се чувства все по-добре в новата среда и смята, че нещата ще ставата все по-добре. "Съжалявам за притеснението ми и объркването ми, но аз съм наистина нова от тази страна на процеса", каза тя и допълни, че когато си експерт нещата са много по-различни и сега, когато си от другата страна - напрежението наистина е много високо. 

По думите й, още сутринта е разпоредила да й се подготви писмо за пълна публичност и прозрачност за работата на Народното събрание и ще го подпише. В него журналистите ще имат достъп до всички части на сградата на НС при спазване на противоепидемичните мерки. Тя е разпоредила и поставяне на дезинфектанти.

"Ще внесем проект Великденската ваканция да бъде отменена. Смятаме, че парламентът трябва да заседава - още повече, че става дума за два дни след официалните празници", каза още тя и допълни, че са били обсъдени създаването на първите комисии.

По думите й, трябва да има Комисия по правни въпроси, Комисия по бюджет и финанси и може би здравна комисия. Тя каза, че не е член на партията "Има такъв народ", а е експерт.

В четвъртък ще има отново заседание от 10:00 часа. Като първа точка от заседанието е посочено, че ще бъде поканен премиера Бойко Борисов на изслушване. На заседанието ще бъде обсъден Планът за възстановяване и устойчивост, както и евентуална Комисия по ревизията, която да следи похарчените държавни средства за справяне с епидемията от COVID-19.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
НЕУТРАЛЕН

НЕУТРАЛЕН

16.04.2021 | 13:35

КАКВА ВАКАНЦИЯ МА К.......? ВЧЕРА ЗАПОЧНАХТЕ РАБОТА! ТИЯ ВАКАНЦИИ БЯХА ДЕЯНИЕ НА МАЯ! МНОГО Е НАХЪСАНА,НО ЩЕ ВИДИМ

Отговори
2 0
НАЛИ е герберско лайненце

НАЛИ е герберско лайненце

16.04.2021 | 01:01

И сега рони крокодилски сълзи по патрона си. НАЛИ помиярче ? Направи една с.вирка на Тиквун Банкянски.

Отговори
1 3
Майна

Майна

15.04.2021 | 17:42

Браво на Ивето..само така.Никакви празници и почивки.Мутрите ще се опитат да бягат и да замитат престъпленията си.Всички ние НАРОДА очакваме да видим ШАЙКАТА на БКП ГЕРБ на съдебната скамейка и от там в ЗАТВОРА..Има да се прави пълна ревизия,отнемане и конфискуване на всичките заграбени десетки милиарди от шайката,недвижими имоти и всичко друго ограбено от народа от Хунтата.Така че никакви почивки.Време е за разплата и справедливост.Народа срещу мутрите

Отговори
19 11
Нали

Нали

15.04.2021 | 17:48

Нещо за национализация на панаира? За отнемането му в полза на пловдичани!

Отговори
16 7
Нали

Нали

15.04.2021 | 17:52

Какво стана с пикането на гроба на цар ВИ Киро? Нещо шубе те гони! Или все пак ти като един мазен циганин не върви, на гроба на царя, Нали!

Отговори
3 4
Нали

Нали

15.04.2021 | 17:00

Айдееее почна се: Тошко Африкански си врътна гъза за мажоритарните избори! Ся да видим как ще замаже и отпадането на субсидията за партиите! Най-накрая ще стигнат до Румен Гечев да го направят министър на финансите! Честито ви промени!

Отговори
22 12
Alice

Alice

15.04.2021 | 16:46

момичетата от вашия град искат с е k с! следвайте връзката ---> menclube.Com

Отговори
1 4
Нали

Нали

15.04.2021 | 16:43

Малко се налагаше преводач при интервюто! Защо няма статия как Вежди Рашидов заби шут в гъза на МаяМа Галева?

Отговори
15 6
Barabata

Barabata

15.04.2021 | 18:03

Ще конфиксуваме имуществото на фамилия Тотеви и на фамилията на Спартак Николов

Отговори
12 5
Нали

Нали

15.04.2021 | 18:21

Ами давайте, какво чакате? До сега защо не го конфискувахте? Нали и в затвора искате да го вкарате, давайте де, какво чакате? Аааа, сетих се, чакате първо майната да се изпикае на гроба на цар ВИ Киро, за да започнете конфискацията! Всичко по реда си, Нали!

Отговори
7 2

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата