71

ИТН искали договорът с "Газпром" да се удължи

Министърът на енергетиката Александър Николов и неговите заместници ще подадат оставките си в понеделник.

Това заяви заместник-енергийният министър Пламен Данаилов пред Euronews Bulgaria.

Николов и заместниците му са от квотата на "Има такъв народ" в правителството. Той и тримата му колеги подават оставка, след като партията им напусна управляващата коалиция. Вече молбите си са подали регионалният министър Гроздан Караджов и спортният Радостин Василев. Предстои оставка да подаде и външната министърка Теодора Генчовска.

Сред причините за разрива в отношенията между кабинета и Министерството на енергетиката е предложениото от "Има такъв народ" за продължаване на договора с „Газпром“, докато намерим сигурен източник на доставки, разказа Данаилов.

Зам.-енергийният министър Пламен Данаилов Кадър: Нова тв
Зам.-енергийният министър Пламен Данаилов Кадър: Нова тв

 

Договорът на България с "Газпром" изтича в края на тази година. Вицепремиерът Асен Василев заяви категорично в края на април, когато "Газпром" спря в нарушение на настоящия договор подаването на природен газ за България, че търговските взаимоотношения между "Булгаргаз" и "Газпром" няма да бъдат продължени.

Много се месеше в работата на министерството, каза Данаилов по отношение на Василев.

"Решението "Булгаргаз" да спре да плаща на "Газпром" беше на Министерски съвет и Министерство на енергетиката се съобрази. Нашето разбиране в министерството е по-умерено, разбира се, не е добре да си зависим от един доставчик, но първо трябва да мислим за българската индустрия. Тогава не казахме, че Министерството на енергетиката е на друго мнение, опитвайки се да запазим единно говорене. Министър Василев праща разни хора да контролират дружествата под шапката на БЕХ. Праща ги не с нарочна заповед, а просто с командировъчно. Те са, разбира се, добре дошли, но като не е ясно какво правят и защо го правят...", каза още той.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
С три думи

С три думи

11.06.2022 | 19:34

Дългият ни остави на Късия...

Отговори
5 2
АЙДЕ БЕ

АЙДЕ БЕ

11.06.2022 | 19:15

АМИ ТЕ , МИЛИТЕ ДОГАНОВИ / ПЕЕВСКИ / МОМЧЕНЦА ИСКАЛИ И ПАРИТЕ КЪМ ФИРМИТЕ НА ШИШИ И дпс ДА НЕ СПИРАТ. МАМИНИ УЙчиндолски ЧАЛГАДЖИЙЧЕТА. А НИЕ ПОМНИМ славчоу , "КАКВО НАПРАВИ И МИНАЛОТО ЛЯТО". СЪСИПА ОЩЕ 2 ПАРЛАМЕНТА, ЗА ДА СЕ ЗАМЕТАТ СЛЕДИТЕ НА БОКО И ШИШИ И ДА НЯМА НИКАКВИ РЕФОРМИ. АШКОЛСУН ЦЪРВУЛ ТАКЪВ.

Отговори
9 3
989

989

11.06.2022 | 18:13

Най после едни мислещи с главата си а не с амер. тъпотии

Отговори
5 8
Така е и от Бога

Така е и от Бога

11.06.2022 | 17:46

Ко убаво ви прецака онува момче от Учиндол със вашите чифутски номера Съга въ боли яко Нека Така трябва И от Бога така е писано Когато и да прееееееееееебеш чифут все си закъснял

Отговори
4 3
А бе Данаилов   , а бе умно момче

А бе Данаилов , а бе умно момче

11.06.2022 | 17:22

Как не разбрахте, че oлигофрена със хиляди компромати го държат за стафидите братушките. Те вкараха борчетата, те корумпираха всичко мърдащо в България. Ами вземете му мръсните пари в Делауеър и ще слушка и ще скимти. Можели на един прoстак от Учин дол да му имате вяра?

Отговори
6 4
777

777

11.06.2022 | 18:11

Корупцията в българия е вкарана от ес и нато, които слагат техни марионетки -всички до сега от ддс до бсп за да им реализират интересите. За теб въобще не им пука, гледай украйна

Отговори
4 7

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?