4020

Инвеститорът на "Мама и аз": Отказваме се! Не сме искали да бъдем национална частна детска болница

Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът Търговска Лига се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл. Това съобщиха от фирмата инвеститор относно създаването на частна детска болница в писмо до медиите. 

"Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква „национална частна детска болница“.

Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност, и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията.

Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и, че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция", пишат от дружеството.

По-рано днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София. От правителствената пресслужба съобщиха, че ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на здравеопазването, премиерът Главчев ще предложи на президента Румен Радев министърът на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста, съобщават от правителствената пресслужба.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
9 коментара
Пенка

Пенка

02.05.2024 | 07:49

Десетки хиляди хора се протестираха в Грузия срещу противоречивия законопроект за "чуждестранно влияние", след като парламентът прие мярката, която Брюксел предупреди, че ще навреди на дългогодишните европейски стремежи на Тбилиси. Черноморската кавказка държава е обхваната от масови антиправителствени протести от 9 април, след като управляващата партия "Грузинска мечта" възобнови плановете си за приемане на закон, който според критиците прилича на репресивно руско законодателство, използвано за заглушаване на несъгласието. Законопроектът беше приет на второ четене в парламента в сряда с 83 на 23 гласа, ден след като полицията насилствено разпръсна демонстрация срещу него, използвайки сълзотворен газ, водни оръдия и гумени куршуми и пребивайки и арестувайки десетки хора. Ръководителката на ЕС Урсула фон дер Лайен осъди насилието и призова Грузия да остане на пътя към Европа. „Следя ситуацията в Грузия с голяма загриженост и осъждам насилието по улиците на Тбилиси“, написа фон дер Лайен в X. „Грузинският народ иска европейско бъдеще за своята страна. Грузия е на кръстопът. Тя трябва да остане в курса по пътя към Европа“. Развявайки знамена на Грузия и Европейския съюз, десетки хиляди демонстранти се събраха пред парламента, според репортер на AФП на място. На митинга бяха изпълнени националният химн на Грузия и Одата на радостта на ЕС.

Отговори
2 0
Осведомен

Осведомен

01.05.2024 | 22:26

Ами всички ще скочат разбира се!! Всички политически сили имат някакви интереси, участия в частни болници и са силно заинтересовани от "здравето на българите". Партийните касички наречени МБАЛ или УМБАЛ "хххххх" са под контрол на ПП"хххххх". Какво стана със внесените оставки на шефа на НЗОК??? Как изведнъж всичко се промени????

Отговори
7 2
най-вече

най-вече

01.05.2024 | 22:44

УМБАЛ здраво кешират, но е здраво точат!

Отговори
4 0
мда...........

мда...........

01.05.2024 | 21:52

като сложиш каменов и мавров в едно уравнение, то става без неизвестни

Отговори
8 0
A бе я се научете да четете първо,после развивайте теории на конспирац

A бе я се научете да четете първо,после развивайте теории на конспирац

01.05.2024 | 20:26

Конспирациите,елементарници.Инвеститорът казва за 40 места само в педиатрия,тоя тук-400.Ей така ви ги пробутват фалшивите новини и политизират и лобистки говорят и за това сме на тоя хал,без нищо свършено.Че и инвеститорите си гоним сами!!!От много акъл!

Отговори
6 14
ДОК

ДОК

01.05.2024 | 20:15

Е, оня сходен на "Просто Кирчо и Кокорчо" , омайник с "Опасен чар" и другите подобни му кръвопийци-олигарси, ведно с милицинерите-правораздаващи, "Каменов", под строй в новото заведение на ГДИН в Самораново. Може би с тези 400 само места, по-добре да си сред първите?

Отговори
7 7
Златния век

Златния век

01.05.2024 | 20:15

И кои са тия инвеститори?

Отговори
11 3
То хи казват,ама Мали някой трябва да прочете първо.По-лесно е да се

То хи казват,ама Мали някой трябва да прочете първо.По-лесно е да се

01.05.2024 | 20:27

Правим на интересни!

Отговори
4 8
Котка

Котка

01.05.2024 | 20:50

Ти само заглавието би прочете?

Отговори
5 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?