Инвалид иска пари за лукс край морето

Инвалид от Хасково съди социалната дирекция заради неизплатена помощ за рехабилитация и  балнеолечение.    Мъжът и негов близък, заедно с  двамата си придружители, били на почивка в четиризвезден хотел в Слънчев бряг в активния сезон, за което подали заявление за пълния размер на отпусканата от държавата сума. Според тях разходките край морето рано сутрин и дишането на йодни пари са лечебни процедури и те имат пълното право да получат тези пари. След като молбата им е била отхвърлена от хасковската и регионалната дирекция, инвалидът се обръща към съда. Делото е насрочено за ноември.

В наредбата за отпускане на помощ за рехабилитация и балнеолечение ясно е казано, че трябва документ за извършените процедури и квитанция от санаториума, почивната станция или хотела. Не се признават фактури само за нощувка и храна, поясни областният социален шеф. В друг случай ни представиха бележка, подпечатана в къмпинг “Арапя”.    След проверка на колегите ни от Царево се оказа, че фирмата разполага там с търговски обект - павилион, добави още Георгиев.
До края на активния сезон Регионалната дирекция за социално подпомагане е изплатила помощи за балнеолечение на 56 души, като сумата е 17 928 лв. Право на нея имат т.нар. инвалиди първа група и първа група с придружител, както и деца с трайни увреждания.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?