49

INSA OIL и БЧК канят българския бизнес на благотворителна кампания в помощ на децата, пострадали на пътя

Втора поредна година Българския червен кръст и INSA OIL канят своите партньори и българския бизнес, да се включат в инициативата за набиране на средства за деца пострадали при пътно-транспортни произшествия. Тази година инициативата е под мотото: „Да опазим децата на пътя!“. Целта е да бъдат събрани средства за управлявания от БЧК: „Национален дарителски фонд за подпомагане на децата-жертви на ПТП и техните семейства“. 

От началото на настоящата година до момента 1026 деца са станали жертви на катастрофи по пътищата на България. Има и такива, които са останали сираци в резултат на пътни инциденти. Повечето от пострадалите деца се нуждаят от продължително допълнително лечение, възстановяване и специализирани грижи, което често е финансово непосилно за техните родители или настойници. До момента тези деца получават помощ два пъти в годината от фонда, но тя се оказва крайно недостатъчна. В същото време в края на всяка година големите български компании харчат стотици левове за рекламни материали. INSA OIL ще дари 50 000 лева и за втора година призовава своите партньори да участват в  благотворителна кампания и приканва всички фирми, които искат да се присъединят да направят дарение за Националния фонд. Медийни партньори на благотворителната кампания са Агенция и Радио „Фокус“ и вестник „Марица“. 

Българската петролна компания INSA OIL и Българския червен кръст призовават всички фирми, които имат желание да участват в инициатива. Номера на сметката на фонда е:

IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33

BIC: UNCRBGSF

Банка: УниКредит Булбанк

Имената на всички дарители ще бъдат публикувани на интернет страницата на INSA OIL и Българския червен кръст по реда на постъпване на даренията. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?