IN MEMORIAM Почина внучката на Златю Бояджиев

Тъжна вест! Напусна ни галеристката Цена Бояджиева, внучката на Златю Бояджиев. Това съобщиха във Фейсбук нейни близки.

"С много болка съобщаваме, че на 02.11.2020 г. внезапно ни напусна Цена Бояджиева. Най-цветният човек в екипа на Софийската филхармония, тя се грижеше за галерия "България" с усърдие и всеотдайност. Нейната доброта и оптимизъм ни караха да се усмихваме и в най-трудните моменти. Никога няма да я забравим! Почивай в мир!, съобщиха тъжната новина от екипа на Софийска филхармония.

В една от последните си публични изяви Цена представи второто, преработено издание на книгата “Виденията на Златю Бояджиев” от Димитър Пампулов. Първото е отпреди осем години и е написано по повод 110-годишнината от рождението на художника. Цена Бояджиева е трето поколение от пловдивската арт фамилия Бояджиеви.

Неин дядо е прочутият български художник Златю Бояджиев, а баща й е Георги Бояджиев-Бояджана - един от петимата големи от групата на пловдивските художници, заедно с Георги Божилов-Слона, Димитър Киров - Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов. Цена Бояджиева е създател, галерист и куратор на едно от най-посещаваните арт пространства в София - столичната галерия "България", разположена в едноименния концертен комплекс - дом на музикалните състави на Софийската филхармония.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
mano

mano

03.11.2020 | 04:44

Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя .===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?