46

Има ли блокирани БГ туристи в Турция? Говори министърът на туризма

Няма данни за блокирани групи с български туристи в Турция, съобщи министърът на туризма Илин Димитров. Данните е събрал от туроператори. Вчера обаче е имало отменени полети към Истанбул заради земетресенията и лошото време. „В случая действа Директива 261 на ЕС, според която, ако полетът е отменен поради форсмажор, компаниите не дължат обезщетение на пътниците.“, уточнява служебният министър. 

По принцип обезщетение се дължи, ако полетът закъснее. Авиокомпаниите обаче задължително трябва да се погрижат за своите пътници. Вариантите са два - да им бъдат върнати средствата за полетите или да им бъде презаверен билетът за следващия полет, посочва Илин Димитров. Самият той днес трябваше да е на изложението EMIT в Истанбул. То обаче е отменено.

Днес въздушният трафик към съседната държава постепенно се възстановява. Преди обед от летище София е излетял самолет до Истанбул на  TURKISH AIRLINES, става ясно от разписанието на столичната аерогара. Припомняме, че от 18 февруари пък и летище Пловдив пуска редовна линия до турския мегаполис.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?