965

Илияна Йотова: Независимо от партийните кроежи, работата трябва да се свърши

"Явно е много трудно за нашето Народно събрание да постигне не съгласие, а дори кворум. Няма да коментирам нищо, преди да видя резултата довечера от гласуването.  Но независимо от резултата, аз губя представа как ще се гласува актуализацията на бюджета, която се чака от всички - най-вече от най-уязвимите и бедните, как ще стане така България да овладее инфлацията, която е много по-висока от средната в Европа, как ще се справим през следващите месеци и как ще подготвим България да  посрещне трудностите през есента..." 

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова след края на конференцията "Език свещен", в която участва в Пловдивския университет.

"Много се надявам, че ще се прояви разум в народните представители и независимо от личните и кроежите на една или друга политическа сила, независимо от това кой иска да отива на избори или да прави правителства, задачите пред тях в интереса на българските граждани да бъдат свършени".

Запитана как според нея може да се излезе от кризата, Илияна Йотова отвърна: "Няма защо да се открива всеки път топлата вода". "Трябва да се вземат добрите практики от другите страни, които вече успяха да овладеят инфлацията. Само ще цитирам гръцкото решение отпреди 2 дни - нов пакет за подкрепа на хората във връзка с повишаването на цените на горивата. Тук, както виждаме, освен предложение за намаляване с 0,25 ст., което дори още не е факт, нямаме никакво друго предложение. Затова аз разчитам на тази дискусия. Мястото за нея е в Народното събрание.  След това, който и да е кабинетът, да ги реализира", каза вицепрезидентът.

Илияна Йотова не се ангажира с прогноза възможен ли е втори кабинет в рамките на това Народно събрание.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?