49

Илияна Йотова: Не се интересувам от сериала Радев-Борисов и Радев-Нинова

"Победата след 5 години е голяма отговорност и огромно самочувствие. Беше ни много трудно, но имахме подкрепата на гражданите. Оценката на нашата двойка е не толкова кой какъв е, а в добрата екипна работа и доверието, което се изгради тези 5 години". Това заяви пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова, след като вчера се проведе официалната церемония по встъпване в длъжност на държавния глава Румен Радев и Илияна Йотова на площад "Св. Александър Невски".

"Разширих видимо поста на вицепрезидент, Румен Радев ми даде тежки ресори. Българският парламент беше изпразнен от всякакво съдържание в последният мандат на ГЕРБ - отнета възможност за дискусии и спорове, президентът наложи много вета на различни закони", допълни Илияна Йотова.

По думите ѝ разграждането на модела ще дойде от само себе си, чрез силните решения на сегашната управляваща коалиция, ако се управлява честно и прозрачно.

"Не мога да преценя кое по-тревожното дали пандемията или тези огромни неравенства, този много нисък стандарт на живот на хората, които не могат да плащат сметките си. Това, което президентът представи на нашата клетва в Народното събрание представлява Национална програма. Ще стоим на тези принципи, на които стояхме през изминалите 5 години", поясни Йотова.

Според Йотова е добре, че БСП влезе в управлението.

"Участието на БСП в коалицията ще бъде успешно, когато партията влезе със своите политики, а не с личности. Не се интересувам от отношенията Радев-Борисов или от Радев-Нинова, такъв тип сериал не ми е интересен. Не съм спокойна от това, което се случва в БСП, резултатите от изборите го показват. Дали една партия ще излезе напред зависи от нея", добави Илияна Йотова.

Тя критикува новото правителство в един аспект и призова за по-голяма подреденост в посланията и в действията.

"Нямат 100 шанса, имат 100 дни, ако ли на тази коалиция ще се замине и ще ходим на нови избори. Трябва добрите решения да бъдат взети час по-скоро както във вътрешнополитически план, така и във външнополитически", отбеляза вицепрезидентът.

Тя коментира и отношенията Русия-НАТО и отбеляза, че Черно море трябва да остане свободна територия.

Само учения, никакви други ангажименти, военни части се местят от една точка в друга и от двете страни. България трябва да се отърси от васалното си поведение по отношение на външната политика, по отношение на мястото на страната в Европейския съюз", каза още Илияна Йотова.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
15 коментара
А кога ще се заинтересувате за безобразията в НОИ

А кога ще се заинтересувате за безобразията в НОИ

23.01.2022 | 17:26

https://www.dunavmost.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii

Отговори
3 2
до коча

до коча

23.01.2022 | 16:28

От Вашия акъл Българите са на това дередже

Отговори
4 2
Нали

Нали

23.01.2022 | 16:44

Вие не сте българин, Нали!

Отговори
4 1
Нали

Нали

23.01.2022 | 16:23

Само Сик не е разбрал, че изборите бяха тотално манипулирани с машините! На две места пролича в разликата в протоколите как машината автоматично наля гласове на ПП без никой да е гласувал за тях! И понеже по закон писан и обнародван по късни доби се зачита резултата от машината а не от протокола, само от там влезнаха двама депутата повече за ПП! А още колко трика минаха между капките, фалшифицирани протоколи да отговарят на натъкменият вот отчетен от машината! Ами 600те излишни машини, които служиха за промяна на резултатите! Например някъде където е видно, че всички гласуват за ГЕРБ, се изработва паралелно гласуване в някой склад и се изпраща до ЦИК подправеният резултат а истинският вот просто се унищожава с натискане на едно копче! Реалният вот беше около 34 процента за ГЕРБ и около 20 и под за ПП! Циганският вот традиционно винаги е за БСП, те затова и паднаха толкова!

Отговори
7 3
Сик

Сик

23.01.2022 | 19:44

Дабе, щото не бяха спечели от сикаджийската му мутра. Ако бяха спечелени щеха да са честни.

Отговори
1 6
Нали

Нали

23.01.2022 | 16:11

На комуниста му откраднали името! Мpъсни крадливи комунисти, върнете името на комуниста!

Отговори
6 1
комунист-1

комунист-1

23.01.2022 | 12:43

Някой ми е взел името. Не е чесно.Нейсе.Най-добре разбра българина Бойко.Дай му да краде и той ще гласува винаги за теб.Ти може да гребеш с багер а той с лъжичка но важното е той да е в далаверата а ти ако щеш прави му детските градини безплатни.Далаверата те самоутвърждава.

Отговори
3 10
КОЧА

КОЧА

23.01.2022 | 13:55

комунист - 1 ! Единственният останал ? Името ли ? Рашков ще ти го върне ! Вие не Сте забелязал , но са Ви откраднали и АКЪЛА ! ( Акъл на комунист -- има ли таково ЧУДО ??? )

Отговори
10 3
Не лъжете

Не лъжете

23.01.2022 | 15:15

Няма нищо безплатно, в един момент го плащаш стократно. Да си спомним социализма.

Отговори
8 0
Нали

Нали

23.01.2022 | 12:20

Пуйката Йотова още рече по БНР, че 5 години (горките) били изолирани от външнополитически събития от мнозинството на 44 тият парламент! Ми хубу де, ще стане вече една година откакто го няма правителството на ГЕРБ а вие все така сте си изолирани от световни събития и решения! Освен от путин да сте получили някакво поздравление за "преизбирането" ви? Време е да се усетите, че сте в колата на магистралата на която всички други участници карат в насрещното!

Отговори
17 8
Комунист

Комунист

23.01.2022 | 11:38

Ние пък не се интересуваме от вашия сериал, спечелен с машините и довел до разруха и потопил страната в блатото. Време е това правителство да заработи само и да ви прати в килера.

Отговори
22 11
Сик

Сик

23.01.2022 | 13:08

С какви машини е спечелен вота, бе Менчо. Просто отбиха 150 000 мангала купени от Герб и ДПС от платения вот.

Отговори
6 13
Квик

Квик

23.01.2022 | 14:49

Стига муча ами разбери най-накрая, че Мунчо викат на партенката радеф(нарочно с малка буква - това недоразумение не заслужава главна буква на името). А колкото до изборите - терора над обикновените хора и изземването на тефтерите с вересиите на магазинчетата в малките села нямат аналог в модерната история на света. Само старите комуняги тип рашкоф(отново умишлено) действат с такива репресивни методи. Плюят по медиите разни закани и абсолютно недоказуеми партенки и си мислят, че са голяма работа. Хубавото е, че целия им маскарад вече лъсва и доста от заслепените от предизборно гръмките обещания вече започнаха да проглеждат и да си скубят косите. Още малко и ще им мине времето на тия дърти комуняги в нови лъскави костюми.

Отговори
11 3
Злобаря докара жан виденовата зима

Злобаря докара жан виденовата зима

23.01.2022 | 15:18

Защо искат машини, защото лъжат с тях. Видно и ясно е. Ха, сега другия път да гласуваме с бюлитини. Всички хора ще отидем и после идва импийчмънт.

Отговори
8 0
!!!!!

!!!!!

23.01.2022 | 11:23

https://www.dunavmost.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii

Отговори
9 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?