4232

Хвърляйте якетата! Иде горещ уикенд, но с изненади на места...

От утре температурите тръгват нагоре

 

Лятото у нас настъпва с климатичната му дата - 1 юни.

Синоптичката на БТВ Станислава Цалова даде оптимистична прогноза за времето в следващите дни.

"През нощта времето ще се успокои. От утре температурите тръгват нагоре. Утре ще имаме много слънчеви часове. Отново ще се появяват купести облаци, но краткотрайни валежи и гръмотевици ще има вече само на места, и то предимно в северозападната половина на България. Вятърът от югозапад в източните райони ще се усеща. Там ще бъде предимно до умерен, но на югоизток ще се усилва повече.

Утре с повишението на температурите вече ще стане горещо. Максималните стойности ще бъдат между 25 и 30 градуса. Много слънчеви часове утре ще има и в планините. И там през деня ще се развиват купести области над масивите в северозападната половина на България. Ще има и купесто-дъждовни облаци и така ще има и места с краткотрайни валежи и с гръмотевици. Ще духа в планината умерен вятър от югозапад.

 У нас от утре местата с валежи и бури ще намалеят, а часовете за слънце ще се увеличат. През почивните дни температурите още ще се повишат. Максималните вече в повечето райони ще бъдат около и над 30 градуса", каза тя. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?