71

Христо Иванов: Има рекетьорски атаки, целта е да няма кабинет

Според Христо Иванов от ПП-ДБ целта на скандалите от вчера и днес е да не се състави правителство. Той смята, че в момента има доста рекетьорски атаки, пише dnes.bg.

"Очевидно целта е България отново да бъде хвърлена в избори, които нищо не решават за в бъдеще. Целта е да няма правителство и призива ми е да не се подаваме на този шантаж, който се опитва да се създаде", коментира той, след като отцепникът от ПП Радостин Василев пусна записи от Национален съвет на партията.

Иванов отсече, че Радостин Василев има право на свое мнение и оценка, но ПП-ДБ не е излъгала избирателите си.

"Имаме нужда от правителство. Това решение е трудно. Очевидно става дума за сложи обсъждания и е много лесно те да бъдат представяни по всякакъв безумен начин, но трябва да има правителство", призова Иванов.

Той обясни, че не може за коментира записите, защото те са от форум на ПП, а не на ДБ.

"Нека да сме сериозни. Става дума за форума на ПП, а аз не принадлежа към тази партия. Ние сме обсъждали модела на ЕП по отношение на имунитетите като изцяло в странната ситуация, в която главният прокурор ни нарече боклуци и каза, че щял да ни иска имунитета. Имунитетът на народните представители от Средновековието съществува заради това, за да могат народните представители спокойно да вземат решения. Единственото нещо, което сме обсъждали е възможността всяко искане да бъде внимателно преценявано“, каза той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
М да

М да

27.05.2023 | 23:22

По добре да няма, отколкото това което ни гласите.

Отговори
0 0
Гражданка от Кършака

Гражданка от Кършака

27.05.2023 | 03:42

На новите избори трябва да се явите заедно с ГЕРБ...за да влезете в парламента .

Отговори
2 1
Сън

Сън

27.05.2023 | 03:40

Целта е да ви уцелят...един б.ок.лук да не остане! Ти си най големия ли.зач!

Отговори
2 1
Наблюдаваме координация на проруските сили в България.

Наблюдаваме координация на проруските сили в България.

26.05.2023 | 16:09

Наблюдаваме координация на проруските сили в България. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС. "Никой не може да ни повлияе да реформираме службите и да създадем редовно правителство", каза Петков. “Явно възможността да се сформира редовно правителство, което да реформира службите и да вкара България в Шенген е главната причина за тази атака. Шефът на ДАНС е осигурил охрана на редовен депутат вчера в 22:00 ч, само че ДАНС няма правомощия за това.” - посочи той. “Открито заявяваме, че всеки кандидат, който ще предложим за службите ще държим да бъде с чисто минало, да не е бил част от дадено посолство. Защо президентът обаче продължава да бави втория мандат и дали това не е синхронизирано с днешната пресконференция?“ - попита Петков. Той призова всеки да изслуша заседанието на Националния съвет на ПП-ДБ и да се увери, че ние се нуждаем от правителство, няма да се откажем докато не направим България по-добро място. “Първото гласуване на заседанието дали да участваме в правителство с ГЕРБ бяха 24 “против” 24 “за“ и 7 или 6 въздържали се. Моята реакция в 04:00 ч. сутринта бе, че няма как при такова важно решение да има “въздържали се” и тoгава помолих тези да вземат решения. Тогава мисля, че резултатът беше 27 на 22.” - подчерта Кирил Петков, като допълни: "Оставаме на позицията да направим кабинет с ГЕРБ-СДС." /БГНЕС

Отговори
20 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?